Srbin pitao zbog čega stjuardese noću spuštaju zavese u avionu, odgovori su hit! "Da ne vidiš kako se učitava kontinent"

18.04.2024

17:25

0

Korisnici Reddita su se dobro našalili na njegov račun, koristeći se šaljivim krilaticama zagovornika teorija da je Zemlja ravna ploča

Srbin pitao zbog čega stjuardese noću spuštaju zavese u avionu, odgovori su hit! "Da ne vidiš kako se učitava kontinent"
Ilustracija - Copyright Pixabay/juno1412

Iskustvo mladića iz Srbije koji je nedavno leteo preko Atlantskog okeana noću postalo je viralni hit na društvenim mrežama. Njegova pitanja o spuštanju zavesa na prozorima tokom noćnog leta naišla su na niz urnebesnih odgovora, prvenstveno zahvaljujući šaljivim aluzijama na teorije zavere koje tvrde da je Zemlja ravna ploča.

Mladić je na popularnom forumu Reddit podelio svoje iskustvo i upitao korisnike zašto su stjuardese zahtevale da se spuste vratanca prozora tokom noćnog leta, iako je napolju bio potpuni mrak.

"Pozdrav svima, ovog meseca sam leteo preko Atlantika sa dve različite avio kompanije, i u obe je bila ista priča. Vožnja je bila tokom noći, i negde na pola puta (da ne kažem, na pola okeana) stjuardese su zahtevale da se spuste vratanca prozora... Da li neko ima razuman odgovor zašto su ovo tražili?", napisao je mladić.

Printscreen/Reddit
 
 

Umesto očekivanih i logičnih odgovora, korisnici Reddita su se dobro našalili na njegov račun, koristeći se šaljivim krilaticama zagovornika teorija da je Zemlja ravna ploča. Odgovori su uključivali sve, od tvrdnji da su vratanca potrebna za praćenje "ivica Zemlje", do komentara da se spuštanjem vratanaca "zadržava ravnoteža na Zemlji".

"Da ne vidiš kako nas truju iz vazduha"

Naime, Srbi su se prosto utrkivali ko će da ostavi originalniji komentar na temu spušta

nja vratanca prozora a sve u tonu "ravnozemljaša".

"Da ne vidiš ledeni zid, kupolu i džinove.", napisao je jedan od njih, na šta nadovezao sledeći reditor "Zapravo je da ne vidi kako puštaju iz podruma aviona kemtrailse. U ugovoru stjuardese je to +13% na platu", našalio se on.

Naravno, i ostali komentari su bili u sličnom duhu, odnosno narativu koji već godinama koriste teoretičari zavera koji zagovaraju tezu "da je Zemlja ravna ploča".

"Da ne vidiš kako se učitava kontinent", "Tu je kraj ploče, pa da ne vidiš rub ploče i brodove koji padaju u ambis.", "Da ne vidiš gremline koji lome avion", samo su se smenjivale objave reditora.

Stjuardesa otkrila zbog čega se spuštaju zavese

Bivša stjuardesa Kristina Grabež je otkrila da se ovo radi kada stjuardese nisu raspoložene da rade.

Profimedia
 

"Da li ste znali da kada vam stjuardese tokom leta traže da spustite zavesice prozora, to može da bude zbog toga što im se tog dana ne radi? Kada su sve zavesice u avionu spuštene i kabina je mračna, putnici su manje aktivni i više im se spava, što automatski znači da će stjuardese imati manje posla", rekla je Kristina i otkrila još jednu stavku koja vas "tera" na spavanje.

"Trik kojim se neke avio kompanije služe jeste da povećaju temperaturu u kabini jer što je toplija, to su putnici više pospani. Naravno, ne zaboravite da ih podignete prilikom poletanja i sletanja jer je neophodno da putnici i stjuardese imaju uvid u spoljašnje uslove tokom kritičnih faza leta", objasnila je Kristina. Pročitajte i šta se dešava sa bebama koje se rode usred leta!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike