Danas oblačno, uveče prestanak padavina i razvedravanje, temperature ispod proseka i narednih dana

18.04.2024

06:32

0

Autor: I.K.

Jutarnja temperatura od 3 do 7, a najviša dnevna od 11 do 15 stepeni

Danas oblačno, uveče prestanak padavina i razvedravanje, temperature ispod proseka i narednih dana
Copyright TANJUG/ TANJUG VIDEO

Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje, najavio je RHMZ. Vetar umeren, na istoku jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju.

Jutarnja temperatura od 3 do 7, a najviša dnevna od 11 do 15 stepeni. Na snazi će biti žuti meteo-alarm zbog količine padavina.

Prema biometeorološkoj prognozi, osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolјa i nesanica. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost.

U petak umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom, dok će na planinama povremeno padati sneg. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7, a najviša od 13 do 17 stepeni.

U subotu umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na planinama povremeno padati sneg. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 3 do 7, a najviša od 12 do 16 stepeni.

Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima biće u nedelju, a u planinskim predelima i sa snegom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 3 do 8, a najviša od 12 do 16 stepeni.

Prema prognozi za period od 22. do 26. aprila, temperatura će biti malo ispod i oko proseka za ovo doba godine tako da se u većini krajeva očekuje u intervalu od 14 do 18 stepeni. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama povremeno i sa snegom.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike