Danas vetrovito i osetno svežije vreme, uveče stižu pljuskovi i olujni vetar

16.04.2024

06:33

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 10 do 17, a najviša od 21 stepen na krajnjem severozapadu do 30 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije

Danas vetrovito i osetno svežije vreme, uveče stižu pljuskovi i olujni vetar
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas se očekuje vetrovito, na krajnjem severozapadu Srbije i osetno svežije vreme. Pre podne malo i umereno oblačno, od sredine dana dalje povećanje oblačnosti, a mestimično se očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni.

Pre podne na severozapadu zemlje, posle podne u ostalom delu Vojvodine, a uveče i u centralnoj Srbiji u skretanju na umeren i jak severozapadni, koji će u zoni fronta ponegde dostizati i udare olujne jačine.

Najniža temperatura od 10 do 17, a najviša od 21 stepen na krajnjem severozapadu do 30 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

Na snazi će biti žuti meteoalarm zbog visoke temperature, ali i količine padavine i grmljavine.

U sredu prelazak kiše u sneg

U sredu oblačno i osetno hladnije sa temperaturom nižom za 15 do 20 stepeni u odnosu na 
prethodni period. Mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina. Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni, a samo ujutru i pre podne na jugu i jugoistoku Srbije jugozapadni.

Najniža temperatura od 6 do 12, a najviša od 7 stepeni na severozapadu i zapadu do 14 stepeni na jugu i istoku zemlje.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 7, a najviša dnevna od 11 do 14 stepeni.

U petak umereno do potpuno oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7, a najviša od 12 do 16 stepeni.

Prema prognozi vremena za narednih pet dana od 20. do 24. aprila biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije ponegde će padati sneg. 

Kakvo vreme nas očekuje za predstojeće praznike, 1. maj i Uskrs, pogledajte u odvojenoj vesti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike