Novo zastrašivanje građana Srbije! Porukama o navodnom terorizmu dižu paniku među narodom (FOTO)

04.04.2024

15:03

0

Autor: R.M.

Poruke o lažnom terorizmu samo dižu paniku među građanstvom, a oni koji ih šalju ne misle dobro državi

Novo zastrašivanje građana Srbije! Porukama o navodnom terorizmu dižu paniku među narodom (FOTO)
Copyright ATAImages/Antonio Ahel Printscreen

Proteklih dana mnogi građani bili su uznemireni porukom koja im je stizala kako putem SMS-a, tako i preko društvenih mreža, a u kojoj se najavljuje teroristički napad u nekom tržnom centru.

- Dobila sam info od koleginice čiji brat radi u vojsci da se priča da će ovih dana, a posebno sutra, možda doći do terorističkog napada u nekom tržnom centru. Da li je tačno, ne znam, ali za svaki slučaj povedite računa. Javite kome treba - piše u ovoj cirkularnoj poruci.

Ova poruka izazvala je kod mnogih koji su je primili zabrinutost, a kriminolog Ratomir Antonović kaže za 24sedam da pobude onoga ko je pokrenuo ove poruke nisu dobronamerne.

- Time se širi jedna vrsta panike koja nije osnovana. Republika Srbija nije na agendi terorizma i nismo od velikog vojnog ili političkog uticaja da bi svetski teroristi bili zainteresovani za nas - objašnjava on.

Inače, nakon napada u Moskvi, i na našim ulicama izveden je veći broj policajaca i specijalnih snaga, kako bi građani bili bezbedniji i upravo da bi se sprečio neki eventualni incident.

Printscreen
 

Antonović kaže da je to preventivno postupanje, s obzirom na to da "ceo svet gori u plamenu terorizma" i da bi bilo neodgovorno da se ponašamo kao da se ništa ne dešava.

- Normalno je da tako preventivno postupamo. Inače, moguće je da takve poruke šalju ljudi koji žele da se stekne utisak da Srbija nije bezbedna. Da se stvara osećaj nesigurnosti. Taj ko šalje takve poruke ne radi dobro našoj državi i građanima - rekao on.

Antonović je podsetio i na sličan slučaj od pre nekolikog godina pred "Beerfest", kada je kružila slična poruka da će se desiti terorizam.

- Preko mreža se plasirala priča da će biti postavljena bomba. Naravno da se to nije desilo, ali mnogi nisu otišli na tu manifestaciju - objasnio je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike