Zbog stana završila u poreskom paklu! Ispovest Dragane koja se godinama bori sa investitorima: "Dugujem milione, to je bila moja očevina"

30.03.2024

13:50

0

Dragana je otkrila kako je, želeći da svoj plac zameni sa investitorom i uzme njegovu nekretninu na drugoj lokaciji, na kraju ostala bez ičega

Zbog stana završila u poreskom paklu! Ispovest Dragane koja se godinama bori sa investitorima: "Dugujem milione, to je bila moja očevina"
Dragana Dimitrijević - Copyright Tv Pink Printscreen

Dragana Dimitrijević je otvorila svoje srce i podelila svoju tešku životnu priču, koja je započela pre 17 godina. U ispovesti koju je podelila u Novom jutru, Dragana je otkrila kako je, želeći da svoj plac zameni sa investitorom i uzme njegovu nekretninu na drugoj lokaciji, na kraju ostala bez ičega i suočila se sa dugom od nekoliko miliona dinara, sve zbog ugovora u kojem je bila suinvestitor.

"Ja sam sa jednom firmom iz Koteža potpisala ugovor o razmeni nepokretnosti. To je bila moja očevina. Pošto nisam imala strpljenja da čekam da se završe stanovi na ovoj lokaciji, dogovorila sam se da izvršimo zamenu nepokretnosti. Njihova nepokretnost se nalazi na Lekinom brdu i malo je veća od moje, pa sam pristala na to", rekla je Dragana.

Ova odluka koja je na prvi pogled delovala kao dobra prilika, na kraju je dovela Dragana u finansijsku propast. Završila je kao suinvestitor u projektu koji nije uspeo, ostavivši je sa ogromnim dugom i bez ikakvih sredstava za egzistenciju.

Dodaje da je ključeve dobila 2009. i da je mislila da je sa time sve gotovo. 2013. na kućnu adresu stiže joj tužba. Kako kaže izvršeno je poravnanje bez njenog znanja nakon čega joj dolazi rešenje o izvršenju.

Zatim je usledilo desetogodišnje suđenje na privrednom sudu dodaje Dimitrijević Kako kaže samo je ona dolazila na suđenja niko sa druge strane se nije pojavljivao.

Ona navodi da ništa nije potpisala osim razmene nepokretnosti i da joj nije jasno kako je završila kao suinvestitor i dodaje da su je 2009. godine neki advokati ubacili kao suinvestitora.

Ona je navela da joj je u ponedeljak stiglo od izvršitelja da treba da plati dug za gradsko građevinsko zemljište od oko 12 miliona dinara zateznim kamatama do isplate na osnovu toga što je tamo stanovala, javlja TV Pink.

Ona kaže da je drugostepeno suđenje završeno u njenu korist i da je to onda otišlo na apelacioni sud i da je tu izgubila.

Kako kaže sada joj ostaje ona je iscrpela sva pravna sredstva i preostaje joj borba. Ona dodaje da taj novac nema da plati i da je od čitavog šoka godinama na psihijatrijskoj terapiji.

Investitori su dali izjavu da nisu imali ništa sa njom i apelacioni sud je odlučio da ih isključi iz postupka i da osudi gospođu Dimitrijević.

Ona dodaje i da njen advokat ništa nije mogao da učini za nju i izrazila nadu da epilog neće biti tragičan i da će zaista svojim životom braniti imovinu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike