Oduvek ste želeli da živite na plaži? Kuća na Kritu 60.000 evra, ima dvorište i terasu na krovu od 40 kvadrata (VIDEO)

06.02.2024

22:30

0

Autor: M. Vu.

Trdicionalna, doduše mala kuća na samoj obali mora može postati vaša za ne tako veliki novac

Oduvek ste želeli da živite na plaži? Kuća na Kritu 60.000 evra, ima dvorište i terasu na krovu od 40 kvadrata (VIDEO)
Krit - Copyright Profmedia

Kuća na plaži na grčkom ostrvu Krit se prodaje za 60.000 evra! Ne, nije šala. Trdicionalna, doduše mala kuća na samoj obali mora može postati vaša za ne tako veliki novac.

Kuća poseduje ima dnevnu sobu, spavaću sobu, kuhinju, kupatilo i trpezariju

Najbolji deo kuće koji je svima zapao za oko je terasa na krovu kuće koja obuhvata površinu od 40 kvadratnih metara, ali to nije sve.

- Kuća ima tradicionalni šarm, belu fasadu i plava vrata i prozore. Unutrašnjast je prostrana i sveže ofarbana sa otovorenom kuhinjom u morsko plavoj boji. Dvorište i treasa su idealni za uživanje u prelepom pogledu - piše na instagram strani biz.portal.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BizPortal.rs (@biz.portal)

 

Nije tajna da naši ljudi poslednjih godina lude za nekretninama u Grčkoj i da su stanovi dosta povoljniji nego u drugim mediteranskim zemljama.

Krit je najveće grčko ostrvo - granica Između Evrope i Afrike

Krit je najveće grčko ostrvo i peto po veličini ostrvo u Mediteranu, koje odiše duhom antičke prošlosti, netaknutom prirodom i beskrajnim plažama. Ostrvo je dugačko 260 kilometara i široko od 12 do 60 kilometara, obala mu je duga 1.050 km. Prostire se na 8.336 km2 i ima blizu 630.000 stanovnika. Obale ostrva zapljuskuju tri mora Libijsko, Egejsko i Jonsko, pa Krit ujedno obeležava granicu između Evrope i Afrike.

Profimedia
 

Krit je nadaleko poznat po proizvodnji vina, maslinovog ulja, suvog i svežeg grožđa, pomorandži, a u poslednje vreme i krastavca i paradajza. Masline se ovde gaje preko 4.000 godina, a svaki stanovnik Krita potroši 20 do 30 litara maslinovog ulja godišnje.

Na severnoj strani ostrva Krit se nalaze poznati turistički centri gde boravi najveći broj turista: Heraklion (glavni grad ostrva Krit, luka i aerodrom), Hersonisos, Hanja, Retimno i Agios Nikolaos, dok se na južnoj strani nalaze manja, mahom ribarska mesta.

Klima na ostrvu Krit je blaga mediteranska, sa oko 300 sunčanih dana godišnje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike