Osnovana fondacija u čast devojčici Angelini Aćimović i drugim žrtvama u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i stradalima u Duboni i Malom Orašju

13.03.2024

14:47

0

Rad fondacije "Angelina" biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, kao i na prevenciju takvih tragedija u budućnosti

Osnovana fondacija u čast devojčici Angelini Aćimović i drugim žrtvama u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i stradalima u Duboni i Malom Orašju
Ilustracija - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

U znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve nastradale 3. i 4. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove kćerke, saopšteno je iz ove fondacije.

Rad fondacije "Angelina" biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, kao i na prevenciju takvih tragedija u budućnosti kroz upoznavanje dece, roditelja i nastavnika sa opasnostima koje nose internet i društvene mreže.  

Otac nastradale Angeline, Anđelko Aćimović, ističe da je neophodan stalni rad na značaju vaspitavanja dece u porodici i školi. 

"Upravo iz tog razloga fondacija će se baviti očuvanjem faktora koji jačaju porodicu kao osnovu društva i branu protiv destruktivnih pojava u svetu, kao i kod nas", naveo je on i dodao da će kroz rad fondacije, njihova ćerka nastaviti da živi.

"Angelina je bila naše svetlo, naša radost, naša nada. Njen tragični odlazak je ostavio prazninu koju ništa ne može ispuniti. U znak sećanja želimo da stvorimo nešto vredno, nešto što će trajati i što će odražavati sve ono lepo i nevino što je ona predstavljala", rekao je Aćimović.

Fondacija "Angelina" nije samo način da se čuva njeno sećanje već i da se nastavi njena misija, poručio je on. 

"Želimo da naša deca odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila sa sobom, a da naša podrška bude oslonac porodicama koje su, takođe, pretrpele gubitke. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj misiji, da zajedno očuvamo sećanje na naše anđele i da učinimo svet boljim mestom, baš onakvim kakvim ga je Angelina sanjala", rekao je Aćimović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Angelina je pohađala školu mode, gde je pokazala veliki talenat u kreiranju haljina, a njena porodica odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih kreacija. 

Tim povodom 17 poznatih dizajnera podržalo je ovu inicijativu, dalo svoj lični pečat u izradi haljina prema Angelininim skicama koje će biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni "Sava centra" od 18. marta (ulaz Sava centar Business), a svi koji budu želeli da podrže misiju fondacije imaće mogućnost da kupe izložene haljine, a sva sredstva biće usmerena u njen dalji rad.

Fondacija "Angelina" nastaviće da radi na ostvarivanju ideja i vrednosti nastradale devojčice, te će kroz svoje aktivnosti nastojati da očuva sećanje na sve žrtve ovih tragičnih događaja. 

Rad fondacije je neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona.

Svi zainteresovani pojedinci i kompanije pozvani su da se pridruže ovoj humanitarnoj misiji i doprinesu zajedničkom cilju čuvanja uspomene na nedužne žrtve, navode iz pomenute fondacije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike