Rodila zdravog dečaka, ali njoj nije bilo spasa: Ovo su razlozi zbog kojih je preminula porodilja u Nišu!

29.02.2024

18:03

0

Njena trudnoća je vođena u Vlasotincu i ovo je, kažu lekari, bio njen prvi porođaj

Rodila zdravog dečaka, ali njoj nije bilo spasa: Ovo su razlozi zbog kojih je preminula porodilja u Nišu!
Ilustracija - Copyright Pixabay/Parentingupstream

Porodilja D. L. (31) iz Vlasotinca, koja se u utorak porodila carskim rezom u Opštoj leskovačkoj bolnici, umrla je u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Njena trudnoća je vođena u Vlasotincu i ovo je, kažu lekari, bio njen prvi porođaj. Kako nezvnično saznajemo, žena je došla u veoma teškom stanju u Niš, sa lošim parametrima i obilnim krvarenjem zbog kojeg je morala da primi čak 27 jedinica krvi. 

Teška borba

Niški lekari su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali nesrećnoj ženi spasa nije bilo. 

- Dečak je rođen potpuno zdrav, ali je majka nakon porođaja neprestano krvarila. Na Kliniku za ginekologiju primljena je u sredu u 15.34 časova. Tim lekara UKC Niš dao je sve od sebe da je spasi, ali je krvarenje bilo ozbiljno. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je, preminula u jutarnjim satima u 6.50 sati - priča izvor Informera upućen u ovaj slučaj.

Kako su nam rekli, reč je o stanju koje se u medicini zove "diseminovana intravaskularna koagulopatija", odnosno poremećaj regulacije zgrušavanja krvi.

- Sistem hemostaze toliko je kod nje bio poremećen da je na nekim mestima sigurno postojala tromboza, a na drugima krvarenje. Ona je iz bolnice u Leskovcu došla sa ozbiljnom kliničkom slikom i stanjem opasnim po život. Gubila je mnogo krvi, primila je čak 27 jedinica.

Sagovornik kaže da je situacija bila veoma teška i ozbiljna.

 - Nadzorom će se utvrditi šta je krenulo po zlu. Nije isključena ni mogućnost da je porodilja preminula i usled toga što joj bio prekinut neki krvni sud. I porodica je u potpunom šoku, posebno zbog toga što je žena bila potpuno zdrava - priča naš izvor Informera.

Direkotor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević ističe da ništa nije ukazivalo na ovako tragičan ishod.

- Mi lekari smo uopšte osetljivi na trudnice i porodilje, ali me je ovaj događaj potresao još više, jer se radi o ćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, devojku znam od detinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje. Dobila je krv i krvne derivate, ali joj nije bilo bolje. Krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gde je, nažalost, preminula - objašnjava dr Dimitrijević.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike