Žena iz Vlasotinca umrla dva dana posle porođaja

29.02.2024

14:12

0

Direktor bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević kaže da je posle porođaja neprestano krvarila, pa je juče ujutru prebačena u Niš

Žena iz Vlasotinca umrla dva dana posle porođaja
Ilustracija - Copyright Profimedia

Žena iz Vlasotinca L.D. (30), koja je u utorak carskim rezom donela na svet zdravu bebu, umrla je jutros u Univerziteskom kliničkom centru, potvrđeno je Jugmedii u Opštoj bolnici Leskovac, gde je i obavljen porođaj.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da je posle porođaja neprestano krvarila, pa je juče ujutru prebačena u Niš.

- Jutros mi je njen otac s tugom javio da je preminula - rekao je on.

Profimedia
 

Takođe, iz Opšte bolnice kažu da je pacijentkinja primljena u ovu zdravstvenu ustanovu u sredu u 15-34 sati i to na Kliniku za ginekologiju Niš nakon prethodno urađenog carskog reza u Opštoj bolnici u Leskovcu, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu.

- Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i UZ pregleda, pacijentkinja je prebačena u jedinicu intezivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat. Međutim, uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je u ranim jutarnjim satima preminula - naveli su iz bolnice. 

Trudnoća je vođena u Vlasotincu. To je bio njen prvi porođaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jugmedia

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike