Ovo je za žestoko kažnjavanje: "Gladovanje dve nedelje i lizanje soli" - "Savet" antivaksera za lečenje dece od leukemije

26.02.2024

21:14

0

Pored ovih medota, savetovali su majku da se javi nadrilekarima i isproba prirodne tehnike lečenja, kao i da čita knjige posvećene prirodnoj medicini

Ovo je za žestoko kažnjavanje: "Gladovanje dve nedelje i lizanje soli" - "Savet" antivaksera za lečenje dece od leukemije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Šokantan "savet" o lečenju leukemije proširio se društvenom mrežom Fejsbuk nakon što je jedna majka u grupi posvećenoj protivnicima vakcina upitala kako da pomogne detetu kom je dijagnostikovana upravo ova bolest. Kako je jedan od roditelja naveo, dete treba da gladuje dve nedelje, liže so i pije vodu!

U grupi posvećenoj antivakserima, jedna majka je upitala kako da dete pripremi na borbu sa leukemijom i upitala kolike količine vitamina C sme da konzumira. Ipak, najveći broj "saveta" bio je da se dete izmesti iz bolnice, da roditelji kontaktiraju takozvane doktore prirodne medicine, ali i da gladuje dve nedelje.

- Znam da zvuči čudno ali najveće šanse ima sa gladovanjem. Barem dve nedelje. Ne treba ništa da jede, samo da liže so i da pije vodu. Nikako ti ceđeni sokovi. U narodu se zove gladovanje a stručno autofagija, verovatno ste čuli. Znam da zvuči cudno ali najveće šanse da se izborite protiv tumora je da ga izgladnite. Nikako ti sokovi i šećeri jer se tumor hrani iskljucivo šećerima tj. glukozom. To zna svako ko je ikada isao na skener. Onaj špric što vam ubrizgaju u venu je radioaktivni sećer. Ćelije tumora koriste do 40 puta više glukoze od zdravih ćelija i samim tim daleko jače sijaju na tom skeneru pa se i tako detektuje tumor - napisao je jedan od članova ove grupe.

Pored ovog bizarnog komentara izdvaja se i savet da se dete izmesti iz bolnice, te da se leči alternativnim metodama. Mnogi su predložili i prirodne napitke, koji "leče" leukemiju.

- Dete da izađe iz bolnice. Neka joj je Bog u pomoći, a sada ima toliko alternativnih pristupa, a u stvari su to primarni, odlučiti se za jedan pa polako, nikako sve odjednom - napisala je jedna žena.

Sa druge strane, mnogi antivakseri predlagali su "detoksikaciju i ništa više", napitke od divlje borovnice, čaj od žila, jaja od prepelice, žitnu travu... Većina njih pitala je i da li je dete vakcinisano, a ukoliko jeste, predlagala detoksikaciju i prestanak vakcinacije. Antivakseri već su poveli polemiku o čišćenju nakon vakcinacije, o čemu smo već pisali.

Pored ovih medota, savetovali su majku da se javi nadrilekarima i isproba prirodne tehnike lečenja, kao i da čita knjige posvećene prirodnoj medicini.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike