Zatvorenici velikog srca: Osuđenici iz Zaječara pomogli da se sredi kuća devetočlane porodice (FOTO)

24.01.2024

12:52

0

Oni su se odrekli svojih suvih obroka i prosledili ih članovima ove porodice kojoj je potrebna sva moguća pomoć

Zatvorenici velikog srca: Osuđenici iz Zaječara pomogli da se sredi kuća devetočlane porodice (FOTO)
Copyright RINA

Zaposleni i osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru učestvovali su u sređivanju kuće porodice sa sedmoro maloletne dece kojoj je požar uništio dom i uručili su im pakete sa hranom, hemijskim sredstvima i garderobom.

Zaposleni u OZ Zaječar odlučili su da pomognu ovoj porodici, a humanoj akciji priključila su se i sedmorica osuđenika koji kaznu izdržavaju u poluotvorenom odeljenju zavoda.

Svi zajedno, u saradnji sa Crvenim krstom iz Zaječara, posetili su kuću, kako bi je što više očistili i olakšali u konačnom povratku porodice. Osuđenici su se, takođe, odrekli svojih suvih obroka i prosledili ih članovima ove porodice kojoj je potrebna sva moguća pomoć - garderoba, obuća, nameštaj, novac, građevinski materijal, prozori i vrata.

Međutim, ovo nije prvi put da osuđena lica pokažu svoju humanost. Ranije su u zatvorskoj kuhinji pripremali obroke za decu ometenu u razvoju budući da su stekli sertifikate za pekare tokom izdržavanja kazne zatvora u OZ Zaječar.

Osuđena lica su u proteklih nekoliko godina donirala novac za lečenje bolesne dece, kupovine medicinskih pomagala i ishranu korisnika u dečijim svratištima, a učestvovali su i u obezbeđivanju nasipa na Savi kod Šapca u velikim majskim poplavama koje su pogodile Srbiju 2014. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike