Danas oblačno i toplo, ali će duvati jak vetar, na snazi meteoalarm

23.02.2024

06:32

0

Autor: I.K.

Jutarnja temperatura od 1 do 11, najviša dnevna od 16 do 20 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 13

Danas oblačno i toplo, ali će duvati jak vetar, na snazi meteoalarm
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Danas će u Srbiji biti umereno do potpuno oblačno i toplo za ovaj period godine, ali i vetrovito, na istoku i jugoistoku promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima.

Slaba, kratkotrajna kiša očekuje se tek ponegde u Bačkoj, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji. Vetar slab i umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima i sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 1 do 11, najviša dnevna od 16 do 20 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 13. Udari vetra biće jači od 17 m/s, a na planinama i preko 24 m/s, prognozira Republički hidrometeorološki zavod.

rhmz
meteoalarm za petak

 

U subotu umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima i sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 4 do 13, a najviša od 14 do 19 stepeni. Zbog jakog vetra takođe će biti meteoalarm na snazi. 

U nedelju umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima pre podne i sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 6 do 11, a najviša od 15 do 19 stepeni. 

U ponedeljak promenljivo oblačno, u većem delu suvo, samo još na jugoistoku, jugu i jugozapadu Srbije ponegde kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području ponovo u pojačanju. Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša od 15 do 19 stepeni.

Prema prognozi od 27. februara do 2. marta biće promenljivo oblačno i toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta od 15 do 18 stepeni. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i planinskim predelima umeren i jak povremeno i sa olujnim udarima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike