Patrijarh Porfirije stigao u Njujork: Sutra će služiti liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu

17.02.2024

14:20

0

Patrijarh će održati više sastanaka posvećenih nastavku obnove Saborne crkve i parohijskog doma u Njujorku koji su oštećeni u požaru na Uskrs 2016. godine

Patrijarh Porfirije stigao u Njujork: Sutra će služiti liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu
Patrijarh Porfirije stigao u Njujork - Copyright Foto: SPC

Patrijarh srpski Porfirije boravi u poseti Njujorku gde će sutra služiti liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu i održati više sastanaka posvećenih nastavku obnove Saborne crkve i parohijskog doma u Njujorku koji su oštećeni u požaru na Uskrs 2016. godine.

Foto: SPC
 

 

Na aerodromu ''Džon F. Kenedi'' patrijarha Porfirija su kasno u petak dočekali protojerej-stavrofor, starešina Sabornog hrama Svetog Save na Menhetnu Živojin Jakovljević i predsednik crkvene uprave Veljko Dobrilović, kao i deca u narodnoj nošnji koja su hlebom i solju poželela dobrodošlicu patrijarhu, objavljeno je na Fejsbuk nalogu srpskog patrijarha.

 

 

Na osnovu odluka nadležnih crkvenih organa, Crkveno-školska njujorška opština i parohija privremeno su, u cilju prevazilaženja nastalih problema, poverene na duhovno staranje i upravljanje patrijarhu Porfiriju.

Patrijarh boravi u poseti Njujorku u pratnji protojereja-stavrofora profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Velibora Džomića i protođakona profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Dragana Radića i podđakona Dejana Nakića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike