Do četvrtka smo pod meteo-alarmom: Ujutru mraz, tokom dana sunčano

30.01.2024

06:35

0

Autor: I.K.

Žuti meteo-alarm upozorava na smanjenu vidljivost zbog magle

Do četvrtka smo pod meteo-alarmom: Ujutru mraz, tokom dana sunčano
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutro se očekuje slab do umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde po kotlinama, dolinama i u nižim predelima zadržavati pre podne. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, promenljiv. Najniža temperatura od -6 do -1 °S, a najviša od 4 do 9 °S. Na snazi će biti žuti meteoalarm zbog magle koja će smanjivati vidljivost ispod 200 metara.

U sredu ujutro takođe slab do umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde po kotlinama, dolinama i u nižim predelima zadržavati pre podne. U toku dana pretežno sunčano. Posle podne i uveče sa severozapada umereno naoblačenje bez padavina. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -8 do -1 °S, a najviša od 3 do 9 °C.

Žuti meteo-alarm upozorava na smanjenu vidljivost zbog magle.

I u četvrtak ujutro slab i umeren mraz, po kotlinama, dolinama i u nižim predelima mestimično magla, koja će se ponegde zadržavati i duže tokom prepodneva. U ostalim krajevima pre podne pretežno sunčano. Posle podne na severu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. Vetar slab, promenljiv, na istoku Srbije umeren povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -8 do -1 °C, a najviša od 7 do 12 °C. Ponovo na snazi žuti meteo-alarm zbog magle.

U petak umereno do pretežno oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku Srbije još ponegde slabe mešovite padavine: u nižim predelima kiša, a u brdsko-planinskim susnežica i sneg. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 °C na jugoistoku do 5 °C na istoku, a najviša od 6 do 11 °C.

 

Narednih dana, do 7. februara umereno oblačno i suvo sa sunčanim intervalima uz osetan porast temperature.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike