Umesto kosti, ostala - kaša! Đaci prikupljaju novac za lečenje nastavnice ranjene u "Ribnikaru": "Hteli smo da joj poručimo da nije sama""

26.01.2024

21:00

1

Predstavu "Zamislite" đaci će odigrati u ponedeljak, 29. januara u pozorištu "Dadov" u dva termina, od 18 i od 20 časova

Umesto kosti, ostala - kaša! Đaci prikupljaju novac za lečenje nastavnice ranjene u "Ribnikaru": "Hteli smo da joj poručimo da nije sama""
Nastavnica istorije Tatjana S. - Copyright Printscreen/os-ribnikar.edu.rs

Đaci Sportske gimnazije napravili su predstavu koju su posvetili nastavnici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Tatjani Stevanović. Sav prihod od predstave i bedževa namenjen je njenom lečenju.

Prema stihovima pesme "Zamislite" Duška Radovića, đaci Sportske gimnazije napravili su predstavu i posvetili je profesorki OŠ "Vladislav Ribnikar" Tatjani Stevanović.

"Primetili smo da je profesorka Stevanović ostala zapostavljena. Shvatili smo da bismo mogli da skrenemo pažnju na nju i da pokušamo da joj finansijski pomognemo. Sa druge strane, da joj kažemo da nije sama jer je jako teško sve to preživeti i živeti sa takvim ožiljkom", kaže Ivana Marinko, profesorka srpskog jezika.

Predstava govori o jeziku našeg naroda, o tome da razumevanje može da pobedi mržnju i netrpeljivost i da je razgovor lek za sve. Kao i pesma, ovi mladi ljudi velikog srca iz godine u godinu pokazuju da nije teško biti čovek.

24sedam/Goran Sivački
 

"Kada pročitate brojke koliko smo svima pomogli, bude puno srce. Ispunjava nas to i želimo da budemo primer kako treba ostali da se ponašaju", navodi učenica Anđelija Cvetković.

Predstavu "Zamislite" đaci će odigrati u ponedeljak, 29. januara u pozorištu "Dadov" u dva termina, od 18 i od 20 časova.

Sav prihod od karata, ali i od bedževa koji se mogu kupiti na ulazu Sportske gimnazije, namenjen je lečenju profesorke Tatjane Stevanović.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović još uvek se oporavlja nakon što ju je učenik OŠ "Vladislav Ribnikar K.K., kome je predavala, u masakru koji se desio 3. maja u ovoj školi.

Od kosti ostala kaša

Tatjana sada čeka operaciju ruke da joj se izvadi metal koji menja kost, jer po rečima doktora, umesto kosti od prostrelne rane, imala je kašu. Osam meseci treba da zaraste da bi se izvadila. Kuk joj posle ranjavanja nije odmah operisan već je srećom sam zarastao, ali i on propada, pa bi u nekom trenutku morao da se ugradi veštački.

- Malo po malo vraćam se. Dugo nisam smela da se pomerim uopšte. Važno je da sada nemam bolove i radimo da i ova leva noga proradi. Još uvek sam nesigurna, samo u jednom trenutku noga može da mi klecne i ja padam, a ne smem da padnem. Stomak koji je bio prioritet, sada je u redu. Sve sam jača i jača. Pravim veće krugove. Krećem se u zatvorenom prostoru bez pomagala, moram još uvek da se pridržavam za nekog, ali važno je da hodam. - rekla je profesorka nedavno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike