Humanost na delu! Veliki broj donacija građana kuhinjici za bebe! Doneli hranu i potrepštine, a podržala ih i Marija Šerifović! (FOTO/VIDEO)

25.01.2024

21:02

0

Autor: 24sedam

Prikupljena ogromna pomoć za dečiju kuhinjicu udruženja "Anđeli severa"

Humanost na delu! Veliki broj donacija građana kuhinjici za bebe! Doneli hranu i potrepštine, a podržala ih i Marija Šerifović! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Na ušću, ispod Brankovog mosta večeras je organizovana humanitarna akcija sa ciljem podrške Udruženju "Anđeli severa" koje samoinicijativno snabdeva socijalno ugrožene porodice iz cele Srbije radom prve solidarne kuhinje za decu do dve godine.

Prikupljanje donacija u vidu dohrane za bebe, pelena i sredstva za higijenu trajalo je nekoliko sati a odazvao se jako veliki broj građana.

24sedam/Nenad Vujanović
 

 

Građani su donosili pomoć najviše u hrani, ali i svim ostalim stvarima potrebnim za bebe.

 

 

Ovu akciju podržale su i neke javne ličnosti poput pevačice Marije Šerifović, koja se u jednom trenutku pojavila i donirala pomoć za naše najmlađe sugrađane čiji roditelji nemaju dovoljno sredstava.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Influenser i član udruženja "Anđeli Severa" Strahinja Tanasković izrazio je veliko zadovoljstvo zbog uspeha akcije.

- Mislim da smo svedoci činjenice da je dobrota jedina zaraza koju treba širiti i toga smo se podsetili kroz ovu akciju koja je tako naglo eksplodirala, kako nismo sanjali u najluđim snovima, i dobro je da jeste - rekao je on za 24 sedam.

Tanasković je i sam pomogao više puta akciji, a nedavno je napravio i spot za pomoć organizaciji koji je pregledalo više miliona ljudi.

On je naglasio da je stigla jako velika količina pomoći, kako od velikih kompanija, tako i od građana.

- Kada smo snimali video u predsoblju porodice "Anđela severa" bilo je par kutija sa pelenama i higijenom, a za par dana će na to isto mesto dolaziti kamioni robe. I mislim da će njihovo dvorište, koje nije uopšte malo, biti prepuno stvari, a to je predivno! - rekao je Tanasković.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Inače, ovo je prva i jedina solidarnu kuhinja za decu do dve godine.

Udruženje koje je osnovano pre četiri godine je pre godinu i po počelo sa solidarnom kuhinjicom za bebe a trenutno obezbeđuju obroke za 2.000 beba.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Zahvaljujući ovoj inicijativi prošle godine je podeljeno oko 90.000 obroka što je oko 5 tona hrane, jednoj porodici je renovirana kuća koja je izgorela u požaru, a četiri puta su stizale donacije u manastir Sveta Petka kod Kruševca gde postoji dom za ometene u razvoju u kome je stacionirano 88 žena sa teškim invaliditetom. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike