Da nijedna beba ne bi ostala gladna: Humanitarna akcija u četvrtak na Ušću kod Brankovog mosta!

22.01.2024

14:04

0

Autor: R.M.

Udruženje "Anđeli severa" prošle godine podelilo 90.000 obroka bebama i deci sa invaliditetom, ali sada im ponestaju humanitarne zalihe

Da nijedna beba ne bi ostala gladna: Humanitarna akcija u četvrtak na Ušću kod Brankovog mosta!
Copyright Instagram_whatifness

Udruženje "Anđeli severa" organizovaće u četvrtak, 25. januara, humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za bebe i deci sa invaliditetom koja će se održati između 17-21 časova na Ušću ispod Brankovog Mosta. (lokaciju pogledajte ovde)

Ovo udruženje pokrenula je porodica iz Bačke Topole, koja je organizovala prvu i jedinu solidarnu kuhinju za bebe do 2 godine. 

Oni već duže vreme samoinicijativno snabdevaju socijalno ugrožene porodice po Srbiji kako bi i njihovi mališani imali šta da jedu, a samo prošle godine su podelili 90.000 obroka bebama i deci sa invaliditetom.

S obzirom da su njihove humanitarne zalihe pri kraju, odlučili su da organizuju ovu manifestaciju i pozovu sve kompanije i pojedince da se u četvrtak okupe i doniraju potrepštine kako nijedna beba u Srbiji ne bi ostala gladna.

 

 

U pozivu na ovo humanitarno okupljanje oni su priložili i spisak stvari koje se mogu donirati u skladu sa mogućnostima donora. To su adaptirano mleko (dohrana) br 1,2 ili 3 (top prioritet), pelene veličine 2,3,4,5 i 5+ (top prioritet), dugotrajno mleko, kašice ili voćni sokići za bebe, instant pahuljice za decu, mleveni keks, griz ili pirinač, higijena za bebe, vlažne maramice, kreme i kupke. 

Takođe, ljudima treba kontejner (shipping container) i to minimum 1, da bi mogli da skladište zalihe kao i materijal za zidanje i zidar dobrovoljac da im ozida u dvorištu temelj za taj kontejner.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike