Ti si razmaženo go*no! Ispovest žene koju je dr Maksimović porodio u Betaniji: "Skočio je na stomak, ispala je braunila i krv je šikljala"

20.01.2024

23:27

0

Porodilja Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice je otvorila "pandorinu kutiju" kada je ispričala u javnosti kako je ginekolog M. Maksimović usmrtio njenu bebu

Ti si razmaženo go*no! Ispovest žene koju je dr Maksimović porodio u Betaniji: "Skočio je na stomak, ispala je braunila i krv je šikljala"
Copyright Tanjug/Vladimir Zubac

Skočio mi je na stomak. Braunila je ispala i krv je šikljala po celoj porođajnoj sali, a onda sam se instinktivno ritnula i umalo svom detetu slomila vrat. Osim što me je ostavio u velikim bolovima, rekao mi je da sam razmaženo go*no i da on ima preča posla. Posle svega sam imala traume i mesec dana nisam smela da ostanem sama.

Ovako za 24sedam počinje priču žena (ime i prezime poznato redakciji) iz Čoke koja se 2015. godine porodila u novosadskoj bolnici "Betanija".

Porodilja Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice je otvorila "pandorinu kutiju" kada je ispričala u javnosti kako je ginekolog M. Maksimović usmrtio njenu bebu. Danima ova priča iznova potresa majke i porodilje koje su prošle "kroz ruke" ovog doktora.

Ova Vojvođanska nam je ispričala kako je porođaj počeo i kaže, da nije ni sanjala da će proći tako morbidne stvari. 

Tanjug/Vladimir Zubac
 

- Porađala sam se u Novom Sadu u Betaniji, porodio me dr Maksimović. Kada su me primili bila sam dva i po prsta otvorena, odmah su me stavili u predporođajnu salu na indukciju. Kada je izlazila iz sobe sestra je nekom u hodniku rekla: "Imamo samo ove tri, dala sam indukciju pa da rešimo to - noć da bude mirna".

A onda je počelo sve da se razvija i da bude poput košmara.

- Stigla sam do porođajne sale, gde pomenuti doktor skače na moj stomak, bez i jedne reči, nije me upozorio šta će da uradi. Uglavnom kako mi je skočio na stomak, cev iz braunile je ispala, krv je šikljala svuda. Počinje da se dere na mene i da me vređa. Ritnula sam se kada mi je skočio na stomak i mogla sam detetu da slomim vrat. Pukom sreće, nisam!

Nažalost, ona nije ni pretpostavila da tu nije kraj, pa nam je otkrila da je doktor uradio još jednu morbidnu stvar u nizu.

Profimedia
 


.
- Ostavio me na stolu da ležim sat vremena. Tresla sam se! Prvo je otišao da ušije porodilju koja se porodila 15 minuta posla mene, ali ona je platila čuvanje matičnih ćelija i samim tim postala i prioritet. Došao je da me ušije, pošto sam popucala, ali su me i sekli jer je ginekolog odlučio da me porodi kada sam bila samo osam prstiju otvorena, a ne 10 kao što je normalno. Igrom slučaja sam završila u istoj sobi sa tom porodiljom, tako znam to oko matičnih ćelija.

A onda za sam kraj dr Maksimović je prema njenim rečima ostavio salvu uvreda koju je uputio dok je ona ležala u velikim bolovima.

- Napokon me ušio posle tih sat vremena, bez anestezije. Plakala sam i molila da mi da anesteziju, jer sam se ohladila i jako me je bolelo. Zatvorio me sa devet šavova. Anesteziju mi nije dao, nego je urlao na mene da ne plačem i da sam razmaženo go*no. Dodao je i "Nemoj tu da mi dramiš, imam ja i druga posla."

Posle svega ostale traume

Međutim, za ovu ženu tu nije bio kraj mukama. Otišla je kući i plakala i tresala se danima. Kako nam je rekla, nije imala pojma da normalan porođaj ne izgleda tako. U to se uverila posle tri godine kada se vratila u Betaniju da rodi svoje drugo dete.

Profimedia
 

- Zaboravila sam na nedelju dana i da sam pušač. Samo sam ležala kod kuće i tresla se. Patronažna sestra me je obilazila i posle svog radnog vremena. Divna žena, hvala joj do neba. Dolazila je skoro svaki dan, pa me zamolila da odem kod psihijatra. Ona mi zakazala preko reda i onda je psihijatar zaključio da sam pretrpela veliku traumu i da ne smem biti sama narednih mesec dana.

U Betaniju se vratila posle tri godine kada je trebalo da se porodi drugi put. Ovoga puta je bilo sve drugačije, ali nju je brinula samo jedna stvar.

- Kada je trebalo da se porodim drugi put rekli su mi na pregledu da sam otvorena dva prsta i da se sutra javim u Betaniju. Nije mi bilo dobro. Otišla sam tamo i odmah s vrata pitala bolničarku: "Jel on tu?". Rekla je da nije, i da doktor Maksimović ne radi više kod njih. Laknulo mi je. Onda sam tek osetila sve čari prirodnog normalnog porođaja. Svi su bili divni prema meni. Babice i doktori su bili ostvarenje mojih snova. 

Zbog stravičnog iskustva, nije želela drugo dete, ali se desilo da čak ni tableta "za dan posle" nije delovala pa je rodila sina.

- Hvala dragom Bogu da je moj dečak opstao. Ne znam ima li kakve svrhe posle ovoliko vremena otići i dati izjavu da podržim ženu koja je ostala bez svoje bebe? -  rekla nam je ona na kraju.

Doktor saslušan, negirao krivicu

M.M., lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, koji je uhapšen zbog navoda da je izvršio akušersko nasilje usled čega je preminula jedna beba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Sremskom Mitrovici.

Lekar specijalista nije priznao delo za koje se optužuje, dok je saslušanje trajalo kratko. Rekao je da je radio u skladu sa procedurama, nezvanično se saznaje.

Podsećamo, M.M. je saslušan, nakon čega mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku — zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Bonus video:


 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike