Horor! Porodilja tvrdi da joj je doktor stiskao vilicu, pretio i stavljao ruku na usta tokom porođaja! A na kraju je beba umrla!

18.01.2024

15:10

2

Porodilja Marica M. tvrdi da je preživela akušersko nasilje na porođaju

Horor! Porodilja tvrdi da joj je doktor stiskao vilicu, pretio i stavljao ruku na usta tokom porođaja! A na kraju je beba umrla!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Mlada majka Marica M. trebalo je da se porodi sa drugim detetom ali je bilo prošlo čak 7 dana od termina pa se, kako tvrdi, obratila osoblju Opšte bolnice Sremska Mitrovica gde je primljena radi porođaja.

Ona je ispričala da je u bolnicu primljena 11. januara, bez bolova, a do tada je trudnoća bila uredna, a beba (devojčica) lepo napredovala. 

Dan kasnije nakon vizite doktori su odlučili da je upute u salu za porođaj i da joj uključe indukciju kako bi se izazvale kontrakcije i ubrzali porođaj. Ali satima se apsolutno ništa nije dešavalo a Marica je rekla da joj je onda ginekolog-akušer M.M rekao će joj uraditi carski rez u 17 sati.

- Ali ja sam ga čekala još sat dok se nije pojavio. I tada mu sestre kažu da se ne dešava ništa, da ne mogu da se otvorim, ali je on insistirao da se sve nastavi "svojim tokom". Beba je bila mnogo visoko i nije mogla da se spusti u karlicu, a ja sam se otvarala presporo, otprilike pola centimetra na sat - ispričala je majka.

Nakon nekoliko sati mučenja na porođajnom stolu Marica tvrdi da je doživela i akušersko nasilje doktora.

Profimedia
Ilustracija

 

- Stavio mi je ruku na usta, uvrtao ruke, pretio mi je da će mi izbiti zube... Vređao me je i po nacionalnoj onovi, a rekao mi je i da će me udari i da ću imati dve lobanje - ispričala je ona.

Tvrdi da joj je lekar skočio na stomak i pokušao da izgura bebu, ali se ona zaglavila u porođajnom kanalu.

- Ja sam u tom trenutku izgubila svest i dobijala sam kiseonik, a beba je ostala zaglavljena. Meni je od tog pritiska slomljeno rebro, a beba se ukakila i udahnula je mekonijum. Mogla je da udahne, ali nije mogla da izdahne vazduh i srce joj je stalo u 23.05 - ispričala je ona za Republiku.

Bebu uspevaju da povrate, priključuju je na aprate i odvoze je istog trenutka iz porođajne sale odakle se hitno upućuje u bolnicu u Novom Sadu. Ipak, sutradan u 6 ujutru Marica dobija poziv da je beba preminula.

Profimedia
Ilustracija

Nakon jezivih stvari koje je doživela, majka je rekla da joj se bolnica zvanično nije obratila, a da papirologiju iz Novog Sada još uvek čeka.

- Ne, doktor se nije pojavio. Posle porođaja ja njega uopšte nisam videla - rekla je ona.

Portal Republika kontaktirao je sa Opštom bolnicom Sremska Mitrovica pre koje smo pokušali da stupimo u kontakt i sa doktorom M.M, ali kontakt nisu dobili.

Opšta Sremska Mitrovica oglasila se i njihov odgovor portal je preneo u celosti:

- U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica sprovodi se unutrašnji nadzor povodom događaja koji ste nam preneli, obaveštena je zdravstvena inspekcija, i po obavljenim postupcima, a vezanim za navedeni događaj, bićete obavešteni.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike