Ledeni talas juri ka Srbiji! Temperatura pada i do 20 stepeni, sutra sneg u ove tri oblasti naše zemlje

18.01.2024

19:45

0

Autor: M. Vu.

U petak umereno do potpuno oblačno uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji

Ledeni talas juri ka Srbiji! Temperatura pada i do 20 stepeni, sutra sneg u ove tri oblasti naše zemlje
Ilustracija - Copyright Profimedia

Hladni front ide ka Srbiji i u narednim satima će se temperatura spustiti za čitavih 20 stepeni uz snežne padavine širom naše zemlje.

Konkretniji sneg, odnosno onaj preko 15 centimetara, će pasti širom zapadne, jugozapadne i južne Srbije. U istalim mestima će pasti do 5 cm snega, na planinama i preko 30 cm snežnog pokrivača.

Posle prolećnog dana u našu zemlju stiže zahlađenje. Prema trenutnim izgledima vremena, oluja kakva hara Evropom neće se presiliti u Srbiju, ali da će biti hladno, biće!

Danas su Vojvodinu pogodile oluje, a najteže je bilo u Vrbasu.

- Oluje su napustile Vojvodinu i otišle u Rumuniju. Trenutno obilnih pljuskova i grmljavine ima na jugozapadu Kosova i Metohije. Već sutra će u Srbiji padati sneg! - piše Hailz Srbija.

 

 

 

 


Vreme narednih dana

 

U petak umereno do potpuno oblačno uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, posle podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i u toku noći i u ostalim predelima, ali uz istovremeni prestanak padavina na severu. Očekuje se mestimično manjeg stvaranje snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 5 do 10 , na istoku zemlje oko 0 stepeni, a tokom dana će biti između -1  na severu do 14 stepeni na jugu Srbije. Uveče i tokom noći izražen pad temperature i na jugu zemlje.

Vremenski radar
 

 

U subotu na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača, naročito u planinskim predelima, gde se očekuje od 10 do 30 cm novog snega. U nižim predelima manji snežni pokrivač. Vetar će biti u slabljenju.

 

U nedelju suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

Prema ranijim najavama meteorologa, sledeće sedmice, oko 22 i 23. januara, očekuje se da hladan vazduh ide na istok i severoistok i da u celoj Evropi otopli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike