Ujutru mraz, a tokom dana i do 17 stepeni! Gotovo prolećno vreme za Svetog Nikolu

19.12.2023

06:50

0

Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni, na istoku umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni vetar, posle podne u slabljenju.

Ujutru mraz, a tokom dana i do 17 stepeni! Gotovo prolećno vreme za Svetog Nikolu
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će ujutro biti slab, lokalno i umeren mraz, a ponegde i kratkotrajna magla, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i toplije, s najnižom jutarnjom temperaturom od -5 i najvišom dnevnom i do 17 stepeni Celzijusa. Ukoliko idete na slavu, poslužiće vas vreme.

. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura biće od -5 do 3 stepena Celzijusa, u Negotinskoj Krajini oko 6 °C, najviša od 8 do 17 stepeni. Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni, na istoku umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni vetar, posle podne u slabljenju.

A u Beogradu

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

 

I u Beogradu ujutro slab mraz. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura od -1 do 3, najviša oko 13 stepeni.

Narednih 7 dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 26. decembra, u sredu postepeno naoblačenje ali će se zadržati suvo, osim na zapadu i jugozapadu gde će uveče i tokom noći ka četvrtku biti slabih padavina.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno i iznad većeg dela suvo, dok se slaba kiša očekuje na jugozapadu, jugu i jugoistoku. Uveče na severu jače naoblačenje sa kišom koje će se tokom noći ka petku i u petak tokom dana proširiti i na ostale krajeve.

Na planinama će padati slab sneg. Za vikend pretežno oblačno i uglavnom suvo, samo u subotu ujutro i pre podne na severu, zapadu i u centralnim predelima mestimično sa kišom. U nedelju uveče naoblačenje sa kišom koje je zahvatilo Vojvodinu, tokom noći ka ponedeljku i u ponedeljak proširiće se i na ostatak zemlje. Krajem perioda suvo. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike