Tako se to radi! Marku Obradoviću je Nemačka bila dovoljna asocijacija da dođe do konačnog rešenja

05.12.2023

21:00

0

Obradović, koji je sa samo 16 godina osvojio titulu pobednika u ciklusu TV Slagalice pre gotovo tri decenije, imao je priliku da se ponovo nadmeće u ovom jubilarnom ciklusu

Tako se to radi! Marku Obradoviću je Nemačka bila dovoljna asocijacija da dođe do konačnog rešenja
Marko Obradović "razbija" asocijacije - Copyright Printscreen/RTS

U jubilarnom ciklusu povodom 30 godina od početka emitovanja TV Slagalice, Marko Obradović, najmlađi pobednik ovog kultnog kviza iz 1995. godine, ponovo je pokazao svoje izvanredno znanje rešavajući završnu asocijaciju u prvom koraku, samo na osnovu jednog otvorenog pojma.

Obradović, koji je sa samo 16 godina osvojio titulu pobednika u ciklusu TV Slagalice pre gotovo tri decenije, imao je priliku da se ponovo nadmeće u ovom jubilarnom ciklusu. Njegova briljantnost u rešavanju asocijacija i zapanjujuća brzina razmišljanja ponovno su privukli pažnju publike.

U ovoj posebnoj epizodi, Obradović je ukrstio znanje sa pobednikom Superfinala 2022. godine, Kristianom Kneževićem, što je rezultiralo uzbudljivim okršajem znanja i veštine.

Na kraju drugog susreta u poslednju igru Asocijacija Kristian je ušao sa prednošću od 42 poena, ali je Marko došao do rešenja na osnovu samo jednog otvorenog pojma – Nemačka. To ga je asociralo na marku, a marka na poštu, što je i bilo konačno rešenje

Međutim, to nije bilo dovoljno kako bi nadoknadio zaostatak i Kristian je izašao kao pobednik sa samo osam poena prednosti.

Inače, Marko Obradović, docent na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kada je te 1995. godine kao gimnazijalac učestvovao u Slagalici, bio je jedini maloletni učesnik ovog kviza, što je inače bilo zabranjeno, ali pošto je na testiranju pokazao izuzetne rezultate, direkcija RTS-a je odlučila da mu progleda kroz prste i dozvoli učešće.

Takođe, u to vreme u studiju je sedela i publika, tako da je Marko sa sobom doveo 40 ljudi da prisustvuju snimanju. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike