Srpski vojnici se pripremaju za mirovnu operaciju u Libanu: Pogledajte kako teče njihova obuka (FOTO)

04.12.2023

21:23

0

Reč je o završnom delu druge faze višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze pre upućivanja u zonu operacije

Srpski vojnici se pripremaju za mirovnu operaciju u Libanu: Pogledajte kako teče njihova obuka (FOTO)
Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

U bazi "Jug" i na poligonu "Borovac" kod Bujanovca, u toku je intenzivna obuka voda za zaštitu snaga Vojske Srbije, koji se priprema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o završnom delu druge faze višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze pre upućivanja u zonu operacije, kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija.

Nakon individualne taktičke i vatrene obuke, realizovane u prvoj fazi osposobljavanja, jedinica sada u terenskim uslovima uvežbava taktike, tehnike i procedure za izvršavanje zadataka koji je očekuju u Libanu, sa težištem na postupcima prilikom patroliranja i obezbeđenja baze.

Obuka voda za zaštitu snaga se završava naredne nedelje realizacijom taktičke vežbe, na kojoj će u praksi biti provereni obučenost i interoperabilnost ove jedinice iz sastava Komande za obuku za učešće u misiji.

Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2014. godine, u sastavu italijanskog kontingenta.

Osnovni zadatak jedinice je obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija.

Osim ovog voda, Vojska Srbije u Libanu angažuje i pešadijsku četu, štabne oficire i grupu specijalista zaduženih za podršku našem kontingentu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike