Upriličen taktičko-tehnički zbor! 98. vazduhoplovna brigada proslavila svoj dan na aerodromu "Morava" (FOTO)

29.11.2023

00:57

0

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Brane Krnjajić, predstavnici jedinica Vojske Srbije

Upriličen taktičko-tehnički zbor! 98. vazduhoplovna brigada proslavila svoj dan na aerodromu "Morava" (FOTO)
Vojna svečanost povodom Dana 98. vazduhoplovne brigade - Copyright Ministarstvo odbrane Srbije

Na vojnom aerodromu "Morava" kod Kraljeva danas je održana vojna svečanost povodom Dana 98. vazduhoplovne brigade, koji se obeležava u spomen na 28. novembar 1949. godine, kada je formiran 98. lovačko-bombarderski avijacijski puk, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

Povodom praznika, upriličen je taktičko-tehnički zbor vazduhoplovnih sredstava u naoružanju jedinice, prezentovana su ključna dostignuća u izgradnji operativnih sposobnosti, uručene nagrade najistaknutijim pojedincima i položeni venci kraj spomen-obeležja na aerodromu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obeležavanje praznika bilo je prilika da se još jednom istakne visok nivo osposobljenosti pripadnika 98. vazduhoplovne brigade, potvrđen tokom realizacije svih dodeljenih zadataka, kao i impresivni rezultati u opremanju i modernizaciji sredstava naoružanja i vojne opreme, čime su značajno unapređene operativne sposobnosti jedinice i Ratnog vazduhoplovstva i PVO u celini, navodi se u saopštenju.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Brane Krnjajić, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve i institucija sa kojima brigada sarađuje i brojni gosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike