Spremite se, olujni vetar jačine 100 kilometara na čas stiže u Srbiju: Najnovije upozorenje RHMZ!

27.11.2023

21:57

0

Kako su meteorolozi najavili, očekuje se priliv toplijeg vazduha, ali i temperaturna inverzija u plitkom sloju (najizraženija u Timočkoj Krajini

Spremite se, olujni vetar jačine 100 kilometara na čas stiže u Srbiju: Najnovije upozorenje RHMZ!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će tokom naredne noći i u utorak uslediti novo naoblačenje s kišom. Duvaće jak južni i jugozapadni vetar, naročito na planinama, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata od 85 do 100 km/h.

- Umereno do potpuno oblačno u prvom delu noći tek ponegde sa slabim padavinama, a drugom delu noći i sutra (28.11.) jače naoblačenje sa kišom. Duvaće jak južni i jugozapadni vetar, naročito na planinama, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata (od 85 do 100 km/h) - navodi se u RHMZ najavi.

 Priliv toplijeg vazduha

Kako su meteorolozi najavili, očekuje se priliv toplijeg vazduha, ali i temperaturna inverzija u plitkom sloju (najizraženija u Timočkoj Krajini, kao i po kotlinama i u brdsko-planinskim predelima istočne i jugozapadne Srbije) usloviće u tim oblastima mešovite padavine: sneg i kišu, koja će se lediti na tlu. Vetar će posle podne i uveče biti u skretanju na severozapadni.

U sredu kiša i sneg

U sredu ujutro i delom pre podne slabe mešovite padavine (kiša i sneg) očekuju se ponegde i u Vojvodini i na području Beograda, ali će tokom dana uslediti postepeno razvedravanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike