Miloš je od "juga" napravio džip, ide i uz masnu banderu, policija u šoku! (FOTO/VIDEO)

26.11.2023

20:01

0

Auto za dva-tri sata terenske vožnje potroši oko 20 litara benzina, a smeta mu samo gusto i duboko blato

Miloš je od "juga" napravio džip, ide i uz masnu banderu, policija u šoku! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Miloš Đorđević iz sela Bresnica kod Čačka od starog “juga” napravio je terensko vozilo sa  pogonom na sva četiri točka, tako što je spojio “Zastavino” vozilo i šasiju stare “suzuki vitare”. 

Ovo nije prvo vozilo koje on “prepravlja”, radio je do sada na bagijima, sekao “volksvagen” vozila i pravio pikape od njih, a sada jedno rusko terensko vozilo UAZ pokušava da pretvori u “srpski hamer”.

Po zanimanju je auto-električar, ali sa majkom ima porodičnu firmu za proizvodnju nameštaja. Međutim, automobili i terenska vožnja su njegova ljubav i hobi.

24sedam/Ivan Mitić
 

Ovakav “hibridni jugo” se pokazao kao odlično vozilo za rupe na putevima i brdovite terene, kao što su obronci Kotlenika. Terao ga je, kako kaže, i uz masnu banderu i nikad ga nije izdao.

“Smeta mu samo gusto i duboko blato, ali taj problem rešavamo vitlom, koje sam ugradio na prednjem delu vozila”, rekao je ekipi portala 24sedam, koju je povezao na “probnu vožnju” po šumskim putevima, koji se zapravo teško mogu tako nazvati, jer je u jednom trenutku šiblje i rastinje u potpunosti zaklonilo puteljak, a uspon delovao nesavladivo. 

24sedam/Ivan Mitić
 

U njemu je benzinski 1.6 motor “suzuki vitare”, ali su izduvni sistem i sistem ubrizgavanja goriva “Zastavini”, pa zato “jugo” i dalje ima onaj karakterističan zvuk. Proizvodnja je takoreći domaća, ali je potrošnja svetska. 

“Za ovo vozilo, s obzirom na to da se vozi po terenskim uslovima, ne može se baš gledati potrošnja po osnovu kilometraže, već više na radne sate, kao neka radna mašina, jer dosta vožnje je u blatu u uslovima kad se vozilo ne kreće, već kopa u mestu. Znači, koliko na sat? Pa otprilike dnevna vožnja, sa dva-tri sata vožnje je dvadeset litara benzina. To je kao BMW da voziš! Ma, kao da vozim ‘kajen’”, našalio se sa voditeljkom emisije “24sedam sa Marom”, Marijom Atanasković.

Koliko ga je koštala izrada ovog vozila, kako policajci reaguju na njega i da li može da se registruje, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike