Sa "jugićem" išao u Afriku i Aziju, a nedavno prošao Evropu uzduž i popreko: Vratio se na sva četiri točka, a imao samo jedan kvar! (VIDEO)

10.09.2022

18:00

0

"Da sam imao prilikom svog prvog putovanja do Mongolije “golfa keca”, ja bih sa “golfom” krenuo, da sam imao “micubišija”, sa njim bih... imali smo “jugića"

Sa "jugićem" išao u Afriku i Aziju, a nedavno prošao Evropu uzduž i popreko: Vratio se na sva četiri točka, a imao samo jedan kvar! (VIDEO)
jugo 24sedam sa marom priv arh Ninoslav Trajkovic (5) - Copyright Privatna arhiva/Ninoslav Trajković

Ninoslav Trajković iz Vrbasa sa “jugom” je putovao do Azije i Afrike, a nedavno se vratio sa avanture po Evropi. Obišao je najjužniju, najzapadniju i najseverniju tačku starog kontinenta i uspeo da se vrati u rodni grad na sva četiri točka, doduše, bez prve brzine.

“Jugom po svetu” je njegov profil na društvenim mrežama putem kojeg svi mogu da prate avanture sa ovim četvorotočkašem.

“Da sam imao prilikom svog prvog putovanja do Mongolije “golfa keca”, ja bih sa “golfom” krenuo, da sam imao “micubišija”, sa njim bih... imali smo “jugića” i to je to. Ništa nisam znao o “jugićima”, čak ni o istoriji, nikad me to nije interesovalo, sve dok se nismo vratili i dok ja nisam shvatio sa kakvim automobilom sam ostvario nemoguće, ovo je uvreda za automobile”, kaže Ninoslav u emisiji “24sedam sa Marom”.

Planirao je da prva destinacija bude najsevernija tačka Evrope (Kejp Nordkin u Norveškoj), ali je shvatio da bi bilo pametnije obići jug Evrope dok je temperatura još uvek podnošljiva. Na put je, u inat uroku, krenuo u petak 13. maja.

“Pretpostavljam da si bar jednom u životu bila u sauni, je l’? E, pa, onako sediš u sauni na nekih prijatnih 80 stepeni i dva-tri puta se otvore vrata, eto, takav je utisak voziti se u “jugiću” leti. Odlučio sam da dok još nije toliko toplo obiđem mediteranske zemlje, i dok još nije počela sezona da mi se “jugić” ne pregrejava prilikom vožnje u saobraćaju, pa sam se onda “peo” ka Norveškoj”, rekao je voditeljki Mariji Atanasković.
Privatna arhiva/Ninoslav Trajković
 

Posetio je najjužniju tačku Evrope, Punta de Tarifa u Španiji i najzapadniju tačku, Kabo da Roka u Portugalu. “Jugić” se junački držao sve do Luksemburga, gde je pokazao prve znake umora, a u Norveškoj mu je otkazala prva brzina, pa je morao da kreće iz druge.

U kojoj zemlji nije morao da zaključava “juga”, kako je zaradio opekotine i koliko ga je cela ova avantura od dva meseca koštala, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike