Najnovije mere za ulazak u Mađarsku: Dovoljan samo negativan PCR test

12.08.2021

16:21 >> 17:51

0

Autor: M.P.

Rezultati ne smeju biti stariji od 72 sata

Najnovije mere za ulazak u Mađarsku:  Dovoljan samo negativan PCR test
Copyright Foto: K. Mihajlović

Građani Srbije, pored još 14 država koje nisu članice Evropske unije, mogu da putuju u Mađarsku samo uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Mađarske vlasti objavile su da su ublažena ograničenja za ulazak u tu zemlju iz nekoliko zemalja koje nisu članice Evropske unije, prenosi ŠengenVizaInfo njuz.

Pročitajte još:

Prema podacima iz mađarskog službenog glasnika, saznaje se da od 7. avgusta putnici iz nekoliko zemalja širom sveta moraju da podnesu samo negativan rezultat PCR testa kada budu dolazili avionom u tu zemlju.

PCR test ne sme biti stariji od 72 sata, a dokument treba dostaviti na mađarskom ili engleskom jeziku.

Shodno tome, nakon objavljivanja u mađarskom službenom glasniku, putnicima koji dolaze iz sledećih zemalja dozvoljen je ulazak u zemlju sve dok ispunjavaju uslove za testiranje: Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Azerbejdžan, Behrein, Kanada, Kazahstan, Kirgistan, Rusija, Velika Britanija, SAD, Turska i Uzbekistan.

Nova pravila i za Ruse

Ranije je Mađarska otvorila granice za vakcinisane putnike koji dolaze iz Rusije.

Međutim, u skladu sa novim promenama, ruski putnici više ne moraju da budu vakcinisani za ulazak u Mađarsku.

Osim toga, uprkos činjenici da su zdravstvene propusnice za kovid-19 postale obavezne za pristup određenim aktivnostima i uslugama u najmanje 16 zemalja EU, stranci koji stignu u Mađarsku i dalje mogu boraviti u smeštajnim objektima i posetiti restorane i turističke atrakcije bez zdravstvenih propusnica.

Pročitajte još:

Shodno tome, sada državljani iz svih susednih zemalja Mađarske – Srbija, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Slovačka, Rumunija, i Ukrajina mogu ući u tu zemlju, a da nisu vakcinisani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike