Ognjena je doktorka ispustila na beton nakon rođenja: Sada ima 12 dijagnoza, pije 31 vrstu lekova i mora na operaciju da bi mu spasli život

22.11.2023

07:49

3

Ognjenju je potrebno još oko 156.000 dolara do kraja decembra za operaciju mozga koja će mu spasiti život

Ognjena je doktorka ispustila na beton nakon rođenja: Sada ima 12 dijagnoza, pije 31 vrstu lekova i mora na operaciju da bi mu spasli život
Ognjen Jerković - Copyright Privatna arhiva

Ognjenja Jerkovića (6) je kao bebu doktorka ispustila nakon porođaja i maltene od početka svog života ovaj dečak ima ozbiljne zdravstvene probleme. Njegova majka Marija Jerković kaže za 24sedam da trenutno ima čak 12 dijagnoza.

- Nakon porođaja doktorka ga je ispustila na beton i posle toga je proveo tri meseca na respiratoru. Tada kreće borba! Bila su mu naprsla pluća, plućna maramica, desna ruka mu je povređena. A sada ima 12 dijagnoza - neuralgiju trigeminus, epilepsiju, oštećenje 45 odsto mozga, sklerozu na mozgu, celijakliju, autizam, trombofiliju, astmu... pije 31 vrstu lekova - počinje priču dečakova majka.

Privatna arhiva
 

Dečak se lečio na "Institutu za majku i dete dr Vukan Čupić" a prohodao je zahvaljući matičnim ćelijama u Turskoj.

- Hoda na prstima a ima i "mašon tot" bolest pa mu se ne razvijaju kosti ispod kolena do nogu koliko se on razvija u gornjem delu. I ako ne uspemo nešto, ostaće u invalidskim kolicima - priča zabrinuta mama.

Međutim, posle svega što je doživeo dečak je trenutno životno ugrožen i mora na hitnu operaciju mozga u Ameriku.

- Mi u subotu, 25. novembra, letimo za San Dijego. Nama trenutno treba 230.000 hiljada dolara za operaciju. Uplatili smo 74.000 a ostatak nemamo. Skupljamo preko fondacije "Pokreni život". To je stvarno velika suma novca. On ima ogromne glavobolje kao da ga prži struja. Epi napadi ne prestaju. A još je i autističan. U SAD idemo zbog operacije mozga da bi mu prestali napadi i bolovi - kaže mama Marija.

Pokreni život
 

 Nažalost u Srbiji nisu mogli da mu pomognu jer, kako kaže Marija Jerković, on boluje od neuralgije trigeminus koju naši lekari ne znaju da leče. 

Da stvar bude teža, preostalih 156.000 dolara moraju da budu uplaćeni do kraja godine.

Privatna arhiva
 

- Oni su nama tražili pare do petka, ali sam im ja rekla da je to nemoguće. Mi letimo u subotu i dok smo tamo, odnosno do kraja decembra, bi trebalo to da uplatimo. Prvo će odraditi dijagnostiku, magnet, lobotomiju i dosta drugih stvari. A posle toga će da mu rade operaciju. Jer mi smo sve ostalo platili sem same operacije - rekla je majka.

ažalost, ona je dodala da se bolest pojavila i sa druge strane mozga pa nije isključeno da će joj trebati još ovoliko novca i za tu operaciju malog Ognjena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike