"Ne želimo incidente, a oni to izazivaju": Mladi u Srbiji jednoglasno podržali zahtev za goste na venčanju - najmlađi nisu poželjni

16.11.2023

23:12

0

Autor: M. Vu.

Razlozi za ovakav zahtev mogu biti raznoliki, uključujući želju za opuštenijom atmosferom, ograničenje buke ili jednostavno želju da se odraslima omogući da se opuste

"Ne želimo incidente, a oni to izazivaju": Mladi u Srbiji jednoglasno podržali zahtev za goste na venčanju - najmlađi nisu poželjni
Ilustracija - Copyright Unsplash

U poslednje vreme, primetan je trend gde mladenci postavljaju određene zahteve ili ograničenja gostima na svojim svadbama. Među tim zahtevima sve češće se ističe i zabrana prisustva male dece na ceremoniji venčanja.

Ovo pitanje je izazvalo živu raspravu na društvenim mrežama, posebno među korisnicima platformi kao što su Reddit, gde se iznose različita mišljenja i iskustva vezana za ovu temu. Dok neki gosti mogu razumeti želju mladenaca da imaju svadbu bez dece iz različitih razloga, drugi se možda osećaju nelagodno ili čak uvređeno ovom vrstom ograničenja.

Što se tiče svadbama bez dece na Balkanu, iako možda nije toliko uobičajeno kao u nekim drugim kulturama ili regionima, postoji trend u nekim slučajevima gde mladenci preferiraju da svadba bude isključivo za odrasle goste.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Razlozi za ovakav zahtev mogu biti raznoliki, uključujući želju za opuštenijom atmosferom, ograničenje buke ili jednostavno želju da se odraslima omogući da se opuste i uživaju bez brige oko dece. Ipak, ova praksa može biti kontroverzna i izazvati podeljena mišljenja među gostima, posebno ako je u pitanju bliska porodica ili prijatelji.

- Podržavam. Imamo troje dece, kod uže rodbine deca ostanu malo duže, kod dalje rodbine i bliskih prijatelja posle slikanja otprilike ih vodimo kod babe ili platimo da ih čuvaju, kod prijatelja koji nisu bliski ih ne vodimo. Moja deca su prirodno mirna, ali se smore ili im se prispava i onda ili da ih vodimo tad ili da idemo, što ne želim- napisala je anonimno jedna korisnica.

Dodaje da su na jednoj svadbi gde su bila deca od 6-7-8 godina u momentu kada se iznosila torta potrčali i oborili kolica sa tortom i šampanjcem. A tvrdi da nikada neće zaboraviti momenat kada je videla tugu u očima mladenaca.

- Šta ima gost da se oseća ovako ili onako? To je volja mladenaca i treba da se poštuje, to je njihov dan. Gost može da iskulira kod kuće ako mu smeta - glasio je još jedan komentar.

Profimedia
 

Niko do mladenaca ne želi na svojoj svadbi incidente, ali je jedna korisnica opisala slavlje na kojem je umalo stradalo dete.

- Volela bih da na mojoj svadbi ne bude dece. Poslednjih mesec dana samo sam videla snimke svadbi tipa prvi ples - uvežbano sve, posvećeni mlada i mladoženja, uložili trud a i novac i to da taj prvi ples izgleda lepo i posebno, i onda dete istrči jer mu je zanimljivo da juri dim i uništi im ceo trenutak. Na jednom snimku se vidi mladoženja koji podiže mladu iznad glave i zavrti je onako filmski, a ona za dlaku promašuje štiklama glavu deteta koje trči sve vreme oko njih. Da ga je zakačila verovatno bi se još i naljutili na nju, posto nisu našli za shodno da makar ta tri minuta kontrolišu svoje dete i zadrže ga na svom mestu kako bi ispoštovali mladence- napisano je u komentarima.

Bilo kako bilo, mladenci se slažu u jednom - žele da na pozivnicima piše "bez dece".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike