Albanci "izbacili" Desanku Maksimović iz imena škole u Bujanovcu: Predsednik parlamenta dao skandalozno objašnjenje a Srbi napustili sednicu

15.11.2023

14:02

0

Predsednik lokalnog parlamenta Enver Ramadani rekao je da nema logike da škola u kojoj više nema srpskih đaka i dalje nosi njeno ime

Albanci "izbacili" Desanku Maksimović iz imena škole u Bujanovcu: Predsednik parlamenta dao skandalozno objašnjenje a Srbi napustili sednicu
Copyright Printscreen/Youtube/ Mira Adanja-Polak - zvaničan kanal

Albanska većina u bujanovačkoj Skupštini izglasala je danas saglasnost za promenu naziva Osnovne škole "Desanka Maksimović“ u Biljači.

Predsednik lokalnog parlamenta Enver Ramadani rekao je da nema logike da škola u kojoj više nema srpskih đaka i dalje nosi njeno ime. 

Usvojen je predlog da škola nosi ime albanskog književnika Ismaila Kadarea.

- Novo ime nije nikakva provokacija. Sa ovim predlogom nema nikakve tendencije da se povećaju tenzije. Smatramo da je namera škole i Nacionalnog saveta Albanaca na mestu - rekao je Ramadani.

Srpski odbornici bili su protiv promene imena škole i zahtevali su povlačenje ove tačke sa dnevnog reda. Nakon što su ovaj i ostali njihovi predlozi odbijeni, oni su napustili sednicu.

Konačnu odluku o promeni naziva škole donosi Ministarstvo prosvete, a Ramadani je rekao da je moguće da će odgovor biti negativan.

- Videćemo samo kako će to obrazložiti - dodao je.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike