RHMZ izdao niz upozorenja! Kiša stiže u ovaj deo Srbije, ujutru neka se spreme Beograđani, a za vikend - pahulje

14.11.2023

21:07

0

Autor: M. Vu.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je građane na intenzivne padavine koje će zahvatiti veći deo Srbije

RHMZ izdao niz upozorenja! Kiša stiže u ovaj deo Srbije, ujutru neka se spreme Beograđani, a za vikend - pahulje
Stižu kiša i sneg u Srbiju - Copyright Printscreen/Rain alarm

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je građane na intenzivne padavine koje će zahvatiti veći deo Srbije tokom narednih sati. Najjača kiša očekuje se u Beogradu, navodi se u saopštenju Zavoda.

"U jutarnjim i prepodnevnim satima padavinska zona premeštaće se preko centralne Srbije ka jugu i jugoistoku. Tokom sutrašnjeg dana intenzitet padavina će postepeno slabiti", istakli su iz RHMZ-a.

Printscreen/YouTube/Which
 

Predviđa se intenziviranje padavina večeras na severu Vojvodine. RHMZ navodi da se očekuje prosečno 10 do 20 mm kiše, dok bi na severu Bačke i Banata lokalno moglo pasti i više.

"Padavinska zona će se posle ponoći premeštati ka zapadnoj Srbiji i Beogradu", dodali su iz RHMZ-a, apelujući na građane da budu obazrivi i prate uputstva nadležnih organa.

Za vikend jače zahlađenje, u višim predelima i sneg

- Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak, u petak novo zahlađenje s kišom. U prvom delu dana će u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s). Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu uslova za sneg biće i u brdskim predelima (od 200 do 500 m nadmorske visine) jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. I dalje će duvati jak i olujnim severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji - piše u najavi RHMZ.

AP Photo/Jerome Delay
 

Kako su saopštili, subota će biti najhladniji dan ove sedmice, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 stepeni.

Drugog dana vikenda prestaće padavine, ali i dalje će biti hladno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike