Ako dobije naređenje od vrhovonog komandanta Vojska Srbije će reagovati: Mojsilović o situaciji na Kosmetu

23.06.2023

15:59

0

Mojsilović je rekao da je obavestio komandanta Kfora da Srbija sa zebnjom prati dešavanja i uputio molbu da u skladu sa potpisanim sporazuma i oni reaguju

Ako dobije naređenje od vrhovonog komandanta Vojska Srbije će reagovati: Mojsilović o situaciji na Kosmetu
Milan Mojsilović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obratio se naciji i to zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

- Želim da vas obavestim da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen strašnom pogromu od strane prištinskog režima Aljbina Kurtija. Srbi su svakodnevno meta Aljbina Kurtija. Njihova jedina krivica je u tome što imaju srpska imena i prezimena, i verovatno što ne žele da napuste svoje ognjište. Teror koji provodi Kurtijev režim više ni fizički ne može da se podnese. 

Tanjug/Sava Radovanović
 

- U skladu sa svim činjenicama, a i zbog korektne i profesionalne saradnje koju imamo, ja sam obavestio komandanta KFORA da sa velikom zebnjom pratimo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na njegov opstanak. Ovo je naša molba jedinicama KFORA, celom KFORU i drugim međunarodnim bezbedonosnim institucijama na Kosovu i Metohiji. 

- Vojska Srbije je ispunjavala i ispunjava sve svoje međunarodne pavne obaveze koje proizilaze iz Rezolucije Ujedinjenih nacija 1244. Danas je jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, ukoliko dobije naređenje od vrhovonog komandanta, izvršiće sva naređenja u potpunosti - rekao je on.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike