Ministarka uručila ugovore o radu za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

26.10.2023

13:43

0

Zahvaljujući ovom Programu, od 2018. godine do danas zaposleno je 911 doktora i 1.750 medicinskih sestara

Ministarka uručila ugovore o radu za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Stotinu najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji dobilo je danas ugovore o radu u okviru Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta "100 najboljih", koje im je dodelila ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Grujičić je tom prilikom istakla da svim prisutnim diplomcima želi da od najboljih 100 studenata medicine postanu najbolji specijalisti.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
 

 

"Moje iskustvo pokazuje da su najbolje one karijere koje su se same gradile, a ne one koje je neko proračunato gradio. Postajete lekari u zemlji koja nije bogata, koju muče mnoge bolesti i u vremenu kada niko nije siguran da će biti samo civilni lekar", navela je Grujičić na svečanoj ceremoniji dodela ugovora.

Grujičić je dodala da mladi diplomci moraju biti svesni da je biti lekar profesija, ali i poziv i misija, koja u središte stavlja pacijenta, a ne njih same.

Prisutnima se obratio i diplomac i najbolji akademac Univerziteta u Novom Sadu Dragan Turanjanin koji je svojim kolegama poručio da je neizmerno zahvalan svima koji su doprineli uspehu najboljih studenata.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
 

 

"Ovaj uspeh nije nikako samo naš i hvala svima koji su pomogli na ovom putu. Hvala svim lekarima i medicinskim sestrama koji su imali razumevanje za nas i sa nama nesebično delili znanja i iskustva", rekao je Turanjanin.

On je jedan od stotinu studenata kog su profesori sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevci i Prištini izabrali za jednog od najboljih diplomaca u generaciji i dodelili mu ugovor o zaposlenju u okviru programa "100 najboljih".

Ceremoniji dodele rešenja ugovora u radu prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, kao i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović. 

Zahvaljujući ovom Programu, od 2018. godine do danas zaposleno je 911 doktora i 1.750 medicinskih sestara. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike