Skandal u smederevskom vrtiću: Dvoje dece pobeglo u dva različita dana, a jedno je predškolskog uzrasta!

18.10.2023

11:54

0

Deca pobegla u trenutku kada najveći broj mališana odlazi kući sa roditeljima stvara se gužva na vratima, rekla direktorka vrtića

Skandal u smederevskom vrtiću: Dvoje dece pobeglo u dva različita dana, a jedno je predškolskog uzrasta!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dvoje dece pobeglo je prošle sedmice u dva različita dana iz vrtića u Smederevu.

Oba deteta su napustila dvorište Predškolske ustanove "Naša radoste " bez pratnje starije osobe, a da to niko od zaposlenih u obdaništu nije primetio.

Da stvar bude gora, jedno ima samo dve godine, a drugo je predškolskog uzrasta. PU Smederevo dobila je potvrdu za dvogodišnje dete i potvrdili su da se to desilo u sredu 11. oktobra, oko 14.30 minuta.

- Dvogodišnje dete je na ulici, obuveno u patofne spazio bračni par. Kako su primetili da dete nije sa roditeljima niti da ima pratnju nekih starijih osoba, zabrinuli su se i o svemu obavestili policiju, koja je odmah došla. Pretpostavka je bila da je dete izašlo iz vrtića koji je najbliži mestu gde je nađeno, a zbog čega ga je policija odvela u objekat "Hajdi" - naglasili su u policiji.

Oni su objasnili da su u pripadnici policije u vrtiću zatekli roditelje deteta koji su došli po njega.

- O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, kao i Centar za socijalni rad. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu navode da su naložili prikupljanje dokaza u vezi sa ovim. Tužilaštvo je naložilo policiji prikupljanje svih dokaza kako bi se rasvetlile sve okolnosti događaja. Tek kada nam bude dostavljen izveštaj, biće moguće utvrditi ima li ovde krivičnog dela i ko je odgovoran za ono što se desilo - preciziraju u Osnovnom javnom tužilaštvu.

U predškolskom ustanovi priznali su da je dvoje dece neopaženo napustilo njihove objekte i da su preduzeli su sve zakonom predviđene mere zbog načinjenih propusta.

- Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju "kontrolu pristupa" na ulaznim vratima, deca su iskoristila trenutak kada je najveća gužva. U trenutku kada je najveći broj mališana odlazi kući sa roditeljima stvori se gužva na vratima, pa su deca uspela da napuste objekte, a da to niko nije primetio - navodi Mirjana Krstić, direktorka Predškolske ustanove "Naša radost" u Smederevu.

Direktorka je potvrdila da je reč o dva odvojena incidenta, koja su se dogodila u periodu od nedelju dana, i istakla da su u svim objektima preduzete "sve hitne i neophodne mere u cilju pojačane bezbednosti dece".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike