Roditelji iz vrtića u Beogradu tvrde da su njihovu ćerku (5) zalostavljali! "Dečaci je bacili na pod, devojčica joj skinula veš"

30.09.2023

23:19

0

Autor: M. Vu.

Prema tvrdnjama roditelja, kobnog dana, trojica dečaka su, dok su bili u istoj prostoriji sa devojčicom, izvršila nasilje nad njom

Roditelji iz vrtića u Beogradu tvrde da su njihovu ćerku (5) zalostavljali! "Dečaci je bacili na pod, devojčica joj skinula veš"
Copyright Profimedia

Roditelji dece koja pohađaju jedan privatni vrtić u Beogradu tvrde da se u prostorijama vrtića oko 20. septembra dogodio užasavajući incident zlostavljanja jedne devojčice od pet godina.

Prema tvrdnjama roditelja, kobnog dana, trojica dečaka su, dok su bili u istoj prostoriji sa devojčicom, izvršila nasilje nad njom. Jedan od dečaka ju je držao za oči i usta, drugi za ruke, dok je treći držao njene noge. U isto vreme, vršnjakinja devojčice je skinula njen donji veš i neprimereno je dodirivala.

- Neko od dece koje je gledalo je vrisnulo i u tom trenutku je stigla vaspitačica koja je decu razdvojila i objasnila im da više nikada to ne sme da se dogodi - tvrdi sagovornik, piše "Blic".

Prema izjavama roditelja, devojčicini roditelji su saznali za incident kada su primetili da se njihova ćerka neuobičajeno ponaša i ima povrede po telu.

Profimedia
 

 

"Uplašeni roditelji su odmah odveli dete kod lekara i psihologa, gde je utvrđeno da nema fizičke povrede, ali su prisutne ozbiljne psihičke traume", izjavio je sagovornik.

Dete je, prema njegovim rečima, ispitano u Institutu za majku i dete, nakon čega je ta ustanova slučaj prijavila ZOZZ institutskom timu, policiji, socijalnim radnicima, Prosvetnoj inspekciji i daljim institucijama.

Policija: Nema dokaza

Otac devojčice je, kako se nezvanično saznaje, slučaj prijavio policiji 20. septembra.

- Devojčica je prethodne večeri prilikom tuširanja rekla majci da su je tri dečaka oborila na zemlju, držala je za ruke i noge, a jedna devojčica joj je skinula donji veš i dodirivala - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema nezvaničnim saznanjima, deca su 2018. godište.

RINA

- Devojčica nije precizirala tačno vreme kada se slučaj dogodio, što je i normalno za njen uzrast, već je rekla da se to dogodilo dan ili dva ranije - kaže izvor.

Kako nezvanično saznajemo, pregledom devojčice na Institutu za majku i dete nisu utvrđene nikakve povrede.

- Policija je odmah obavila razgovor sa vaspitačem i predstavnicom vrtića. Oni su rekli da im dete ništa nije prijavilo i da im nije poznat takav događaj, kao i da jedan od dečaka koje je devojčica prijavila, tih dana nije boravio u vrtiću - kaže sagovornik.

O ovom slučaju obavešteni su Više javno tužilaštvo i Treće osnovno javno tužilaštvo koji su se, prema nezvaničnim informacijama, izjasnili da nema elemenata za dalje postupanje policije, te da nema dokaza da se događaj odigrao.

Predstavnic UO vrtića: Dete toga dana nije bilo u vrtiću

Nakon što su roditelji izneli optužbe o zlostavljanju petogodišnje devojčice u privatnom vrtiću, predstavnica Upravnog odbora ustanove, S. R., je kontaktirana i izjavila da je pravna procedura okončana, te da tvrdnje roditelja "uopšte nisu tačne". Dodala je i da će se pravno braniti u vezi sa ovim slučajem.

S. R. je istakla: "Na osnovu evidencije, dete koje se navodi kao počinitelj nije bilo prisutno tog dana u vrtiću, kao ni dan pre toga. Takođe, devojčica je tog dana izašla iz vrtića nasmejana i sve je bilo normalno."

Prema njenim rečima, majka devojčice ju je kontaktirala u utorak uveče kako bi je obavestila o navodnom incidentu, prijavljujući "fizičko i seksualno zlostavljanje".

S. R. je dalje dodala: "Dete je detaljno pregledano i nisu ustanovljene nikakve fizičke povrede. Nema biološke osnove za priču na tu temu."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike