Eparhija niška izražava zahvalnost zbog sigurne evakuacije Srba iz konfliktom pogođenog Izraela (FOTO)

09.10.2023

11:41

0

Eparhija niška zahvaljuje na pomoći prilikom evakuacije naših građana iz Izraela

Eparhija niška izražava zahvalnost zbog sigurne evakuacije Srba iz konfliktom pogođenog Izraela (FOTO)
Copyright Wikipedia Profimedia

U svetlu nedavnih nesrećnih okolnosti i ratnih događanja u Svetom zemljištu, Pravoslavna Eparhija niška izražava svoju zahvalnost svima koji su pomogli u evakuaciji Srba iz konfliktom pogođenog Izraela.

Posebne reči zahvalnosti upućuju Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju, predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, Ministarstvu spoljnih poslova, Ambasadi Srbije u Izraelu i svim drugim institucijama i pojedincima koji su učestvovali u sigurnom povratku hodočasnika, među kojima su bili i đaci završne godine niške Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija.

U znak priznanja za njihovu humanost, Eparhija moli da im Gospod Bog i Presveta Bogorodica, zajedno sa svim Svetima, uzvrate stotinama blagoslova i da uskoro dođe do okončanja sukoba u Svetoj Zemlji.

Foto: Printskrin/Instagram/192.rs
Hodočasnici iz Niša leže na podu dok Hamas izvodi napad

 

Podsetimo, iz Pojasa Gaze lansirani su u subotu ujutru projektili usmereni prema južnom i centralnom Izraelu. Ovo je doveo do aktiviranja sirena za vazdušnu opasnost u mnogim gradovima i mestima u Izraelu. Izraelska vojska je odmah odgovorila na ovu pretnju i izvestila da su izvršili vazdušne udare na Pojas Gaze. Udari su usledili samo dva sata nakon što je teroristička organizacija Hamas iz Pojasa Gaze izvela iznenadni raketni napad na Izrael.

Crni bilans drugog dana sukoba između Izraela i Palestine pokazuje da je najmanje 700 ljudi ubijeno u Izraelu, dok je oko 413 poginulo u Pojasu Gaze, 

 Do ovih dešavanja je došlo nakon višemesečnih takozvanih "racija" koje su Izraelci sprovodili na teritoriji Pojasa Gaze i Zapadne Obale, a u kojima su redovno ubijali Palestince tvrdeći da su teroristi.

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike