Avion iz Izraela sleteo u Beograd! Na letu i putnici koji su bili zarobljeni u Tel Avivu

08.10.2023

09:46

0

Autor: J. S. J.

Čekaju se bezbednosne ocene za još dva aviona koliko je neophodno da bi se evakuisali svi državljani Srbije

Avion iz Izraela sleteo u Beograd! Na letu i putnici koji su bili zarobljeni u Tel Avivu
Er Srbija - Copyright Tanjug/Air Serbia

Jedan avion "Er Srbije" sleteo je oko 10 sati na beogradski aerodromu "Nikola Tesla".

Avion koji je sleteo u Beograd je redovan let i on je otišao po putnike koji su već imali unapred kupljene avionske karte.

 

Čekaju se bezbednosne ocene za još dva aviona koliko je neophodno da bi se evakuisali svi državljani Srbije koji se trenutno nalaze u Izraelu, piše "Blic."

Grupa od oko 200 Srba od sinoć se nalazi zarobljena na aerodromu, a deo tih putnika nalazi se u avionu koji će danas sleteti na aerodrom "Nikola Tesla".

Prethodno je počasni konzul Srbije Aleksandar Nikolić izjavio da se čine snapori da se avioni zamene nešto većim avionima sa više sedišta", rekao je Nikolić i dodao da je najvažnije da državljani Srbije budu bezbedni i da svi oni koji žele budu što pre evakuisani.

Apelujemo na sve naše građane u Izraelu da se obrate za pomoć našoj ambasadi u ovoj zemlji na broj telefona +972 3-6045535.

Rekao je da je ambasada Srbije u Tel Avivu, na čelu sa otpravnikom poslova Dušanom Vujovićem, u kontaktu sa raznim profilima državljana Srbije, od sportista, studenata, učesnika seminara i da telefoni neprestano zvone.

Iz Pojasa Gaze lansirani su u subotu ujutru projektili usmereni prema južnom i centralnom Izraelu. Ovo je doveo do aktiviranja sirena za vazdušnu opasnost u mnogim gradovima i mestima u Izraelu.

Izraelska vojska je odmah odgovorila na ovu pretnju i izvestila da su izvršili vazdušne udare na Pojas Gaze. Udari su usledili samo dva sata nakon što je teroristička organizacija Hamas iz Pojasa Gaze izvela iznenadni raketni napad na Izrael.

Najmanje 300 osoba je poginulo i oko 1.800 je ranjeno  prenose izraelski mediji. Sa druge strane, u napadima izraelskih snaga na Pojas Gaze, stradalo je 256 Palestinaca, dok je povređeno 1.788 njih. 

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike