Prilično je jezivo, osećaš bombe koje eksplodiraju! Bivši košarkaš Zvezde se javio iz skloništa u Izraelu! (VIDEO)

08.10.2023

07:17

0

Autor: A. S.

Trenutno je bezbedno, ali ne oseća se sigurnost

Prilično je jezivo, osećaš bombe koje eksplodiraju! Bivši košarkaš Zvezde se javio iz skloništa u Izraelu! (VIDEO)
Džon Holand - Copyright printscreen/instagram/ mrhollandsopus

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je juče da se Izrael nalazi u ratnom stanju, a do sukoba je došlo u Pojasu Gaze, koji godinama predstavlja područje nemira.

Mnogo civila je ugroženo ovakvim razvojem situacije, među njima je i sportista, a nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Džon Holand, javio se iz Tel Aviva, koji se nalazi pod napadom Hamasa.

Holand se u tim trenucima nalazio u skloništu, gde je, kako je naveo bezbedno, ali ne oseća sigurnost.

 

 

- Trenutno sam u Izraelu. Počelo je bombardovanje i prilično je ludo, čoveče. Imali smo dosta upozorenja za sklonište, zbog kojih smo morali ući u sklonište. Ako pogledate ulice, prilično su prazne sada. Zaista, ima nekoliko ljudi, ali, da, možeš čuti bombe, osetiti ih malo, neke od njih, i jednostavno moramo ostati u skloništu u našoj sobi. Sklonište ima dvostruko staklo i čini se da imaju neku čeličnu prepreku ili nešto slično. Prilično je, prilično je jezivo, neću lagati. Ovo je zapravo drugi rat u kojem sam bio. Bio sam u Rusiji kad su napali Ukrajinu, ali to je bilo malo drugačije jer... - naveo je Holand, pa dodao:

 

 

- Jer zaista ne osetiš to, znaš, osim pada vrednosti rublje i takvih stvari. Zaista ne osetiš bombe kao što osećaš ovde, osećaš bombe koje eksplodiraju. Dakle, najmanje reći dan je bio zanimljiv i videćemo šta će biti sutra. Govore o treningu. Ne mislim da ćemo trenirati. Uh, ne znam. Ne znam šta će se desiti, ali znate, samo dokumentujem ovo jer, eto, možda, znate... Ali, da, to je otprilike sve od mene trenutno. Siguran sam. Osećam se relativno sigurno. Dakle, to je život. Javiću vam se ponovo.

Novi igrač Hapoela oseća strah, a za sada nije poznato šta čeka sportiste. Jedna od odluka klubova jeste da će neki stranci biti prebačeni u Grčku.

Ratna dešavanja u Izraelu pratite uživo na našem blogu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike