Majka tvrdi da su joj dete šamarali u školi: Devojčicu navodno udarila razredna, pa se preko telefona izvinjavala

06.10.2023

09:09

0

Ćerka mi se žalila da ona đake stalno vređa, govori im da su glupi, da su narkomani, tvrdi majka devojčice

Majka tvrdi da su joj dete šamarali u školi: Devojčicu navodno udarila razredna, pa se preko telefona izvinjavala
Ilustracija - Copyright Profimedia

Učenicu druge godine smera modni krojač u srednjoj školi "Dr Đorđe Natošević" u Inđiji, navodno je 20. septembra ošamarila njena razredna, tvrdi majka deteta. 

- To se desilo u Keltskom selu kada su deca imala radionicu, na koju moraju da idu. Kako mi je dete ispričalo, tamo u restoranu su bile neke drvene stolice i stolovi, a moje dete je sedelo pored, na klupi. Razredna je sedela prekoputa nje. Tu su cepkali neke papiriće i razredna joj je rekla da presavije papir, što je ona i uradila, a onda je iz čista mira, kako mi je rekla, i bez ikakvog razloga dobila šamar. Podigla je glavu, pogledala je, a razredna joj je rekla: "Skloni se, ide ti sunce u oči." Taj šamar nisu videla ostala deca, u tom trenutku su bila na drugom mestu - tvrdi majka.

Ona je dodala da je dete i pre toga trpelo uvrede od razredne.

- Ćerka mi se žalila da ona đake stalno vređa, govori im da su glupi, da su narkomani... Moje dete je ponižavala. Dolazilo je iz škole i govorilo mi da hoće da se ispiše. Ovaj šamar je bio okidač da sve prijavimo direktorki. Prvo je 27. septembra ćerka sa drugaricom otišla kod nje i ispričala kako ju je razredna vređala i lupila joj šamar. Međutim, ona joj je rekla da ne veruje da bi to njena razredna uradila. Skrenula je s teme i rekla da moja ćerka ima predugačke nokte - kaže majka.

Ona je nakon toga napisala izjavu zbog šamara.

- Dok sam bila tamo, direktorka je stalno nešto pričala kako bi nas zbunila. Školski odbor bi trebalo da bude održan u ponedeljak, kada bi u sve trebalo da se uključi i tim za prevenciju nasilja - navela je majka.

Dodala je i da je istog dana kada je njena ćerka dobila šamar odmah pozvala razrednu i pitala je zašto je to uradila.

- Ona je prvo sve negirala, a onda tražila da čuje moju ćerku, da je lično pita da li ju je ošamarila. Kada je dete to potvrdilo, ona je pitala da li ju je bolelo, a onda pomenula i priču o tome kako neki nastavnici huškaju decu protiv nje, a na kraju se izvinjavala. Još uvek ništa nije urađeno po tom pitanju, razredna je navodno suspendovana, ali mi smo čuli da je na bolovanju. Deca su dobila zamenu, a ona je izašla i iz Vajber grupe - ispričala je majka.

U školi su kratko odgovorili da srednja škola "Dr Đorđe Natošević" obavlja svoju delatnost i preduzima odgovarajuće mere isključivo u skladu sa zakonom i uputstvima Ministarstva prosvete.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike