Top 7 oružja predstavljenih na Sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“

30.09.2023

07:55

0

Autor: I.K.

Ovaj sajam je bez sumnje pokazao snagu srpske namenske industrije, koja sve više jača i sve se više razvija

Top 7 oružja predstavljenih na Sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“
Copyright 24sedam

Ovogodišnji Sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“ doneo je brojne novitete iz oblasti odbrambene industrije. Stručna javnost, ali i građani, mogli su da vide više novih protivavionskih i protivdronskih sistema, besposadnih zemaljskih i vazduhoplovnih platformi, artiljerijsko-raketne sisteme, moderna borbena i neborbena vozila, sisteme za komandovanje, za upravljanje vatrom, kao i brojne tipove nove municije poboljšanih karakteristika. 

Izložena je "nora" B52 NG, za koju je rečeno da predstavlja najmoćnije, potpuno automatizovano artiljerijsko oruđe vatrene podrške, kalibra 155 mm, maksimalne brzine vatre četiri metka u minuti. Posetioci su mogli da vide i unapređene verzije odbrambenih vozila "lazar" i "miloš", novu modularnu automatsku pušku kalibara 6,5 i 7,62 mm, kao i nove snajperske puške. 

Na Sajmu je bilo prisutno više od 30 visokih stranih delegacija i više od 7.000 profesionalnih učesnika i posetilaca. Prikazano je više od 170 različitih tipova grupnih sredstava naoružanja, od kojih je 27 grupa noviteta koje su razvili Vojnotehnički institut i grupacija odbrambene industrije u državnom vlasništvu.

Ovaj sajam je bez sumnje pokazao snagu srpske namenske industrije, koja sve više jača i sve se više razvija. Pogledajte Top 7 oružja predstavljenih prethodnih dana.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike