Vesna ima 8 sinova, a sada čeka devojčicu! Ginekolog im je postao kućni prijatelj, a svi kažu da su joj deca zlatna (VIDEO)!

10.09.2023

20:00

1

Vesna Milićević ima osam sinova i sada čeka ćerkicu, a kaže da je najteže gajiti samo jedno dete

Vesna ima 8 sinova, a sada čeka devojčicu! Ginekolog im je postao kućni prijatelj, a svi kažu da su joj deca zlatna (VIDEO)!
Vesna Milićević - Copyright Foto: Anna Bertozo

Vesna Milićević je, kao njen suprug, poreklom iz Medveđe, ali već decenijama žive u Italiji. Tamo su izrodili osmoricu sinova, a ova mama je ponovo trudna i sada čeka ćerku!

- Šokirali smo se. Meni je trudnoće vodio uvek isti doktor, svih devet trudnoća je vodio on. Postali smo i kućni prijatelji. Kada sam otišla na kliniku da uzmem prenatalni test, videla sam nasmejana lica, zato što su oni već znali rezultate. Kada sam otvorila pisalo je devojčica. Vratila sam se sa testom i rekla ovde je došlo do neke zabune, ovaj test nije moj. Međutim, oni su mi rekli da jeste. Kada sam došla kući i rekla dečacima i suprugu, našoj sreći nije bilo kraja. Nismo se mi ni nadali, nismo ni išli na devojčicu. Ali to je bilo nekako neočekivano, jer smo očekivali dečaka. Prenatalni test smo radili zbog drugih pokazatelja da bismo videli da li je sve u redu - kaže ova mama u emisiji “24sedam sa Marom”.

Vesna samouvereno tvrdi da je zapravo najteže čuvati i imati samo jedno dete.

- Mislim da je to prvo iskustvo najteže, posle nekako ste sposobniji, imate više samopouzdanja, znate neke stvari. Mnogo se lakše čuva više dece, nego jedno dete, jer vi kad imate jedno dete, morate 24 sata oko njega da budete. Već kada to jedno dete dobije brata ili sestru, oni se igraju zajedno, nađu zajednička interesovanja. Jedno drugo zabavljaju. Ovako vi morate sa njim i da se igrate i sve. Ja sam tu uvek za njih gledam ih, ali vidim da oni sami između sebe razvijaju maštu, igraju se, uče jedni od drugih. Najmlađi, Pavle, on je rođen 2020. godine. On još uvek ne ide u vrtić, kod kuće je, ali pošto mi kući pričamo samo srpski jezik, dete zna italijanski odlično pored braće. Kad ih ispitujem neki predmet, on čuje, i tačno dete je ukapiralo priča i jedan i drugi jezik i to priča perfektno - rekla je ova mama devet Jugovića voditeljki Mariji Atanasković.

Anna Bertozo
 

Porodica Milićević svaki novi dan započinje buđenjem oko 6 časova ujutru. Mama i tata piju kafu i spremaju doručak za sinove. Momci za jedan doručak pojedu dva kilograma cerealija sa četiri litre mleka. Zatim se spremaju za školu i za vrtić, a roditelji ih razvoze u dva automobila, jer ne mogu svi da stanu i jedno vozilo. 

Međutim, kako jedna mama uspe da sačuva osmoro dece u parku ili nekoj gužvi i da ih drži na oku, ako ima samo dva oka, a toliko dece?

- Ja mogu da kažem da imam ogromnu sreću, deca su mi jako poslušna. Da li je to zato što sam ih čuvala sama sa suprugom, kada im kažem da nema udaljavanja od mene, da budu u mom krugu, da ne smeju ni od koga ništa da uzmu, da ne smeju ni sa kim nepoznatim da pričaju, jako su poslušni. Imam veliku pomoć i od supruga i od starijih sinova, pošto najstariji ima 18, drugi ima 17, 15, oni su malo veći i uvek su tu da pomognu na plaži ili u većoj gužvi kao što su vašari. Ovde toga ima i tu su velike gužve, ali mi idemo i u luna parkove i stvarno do sada nismo imali nikakvih problema - kaže ona.

Do sada je sva imena po srpskom običaju davao kum, a kako će se zvati devojčica koja uskoro stiže, da li Italija daje finansijsku podršku porodicama sa više dece i šta ih ljudi najčešće pitaju, saznaćete ako pogledate novu epizodu “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike