Kad zatrudniš, svi te otpišu, ali Milica je posle porođaja jača nego ikad i osvaja medalje za Srbiju! (VIDEO)

20.08.2023

20:00

0

Milica Novaković (devojačko Starović) je jedna od naših najuspešnijih kajakašica

Kad zatrudniš, svi te otpišu, ali Milica je posle porođaja jača nego ikad i osvaja medalje za Srbiju! (VIDEO)
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Milica Novaković (devojačko Starović) je jedna od naših najuspešnijih kajakašica.

U prebogatoj riznici ima devet medalja sa najvećih svetskih takmičenja. Bila je srebrna i bronzana na svetskim prvenstvima, prvakinja Evrope, uz dve bronze sa ovog takičenja, zlaatom se okitila na Evropskim igrama, pa i na Mediteranskim, sa kojih ima i jednu bronzu, a medalju istog sjaja uzela je i na Univerzijadi.

Bilo je godina kada je ovoj lepoj Novosađanki odličje izmicalo za manje od stotinke, ali je to nije sprečavalo da svaki put sa čeličnom voljom ponovo kreće na trku.

Međutim, prošle godine se porodila i iako je trenirala do poslednjeg dana trudnoće, osetila je kako je okolina gleda kao nekoga ko napušta sport i nikad mu se neće vratiti. Profesionalni sport je izuzetno surov i mame obično budu “otpisane” iz njega. Poznat je primer atletičarki kojima je Nike preko noći otkazao sponzorstvo čim se saznalo da su u drugom stanju. Nakon osude koja se podigla u javnosti jer je priča dospela na naslovne strane, ovaj brend je promenio politiku prema sportistkinjama pod svojim sponzorstvom.

- Trudnoća je poljubac smrti za svaku ženu u sportu - izjavila je tada atletičarka Fibi Rajt.

Naša Mici nema tako jake, niti ikakve sponzore, pa nema šta ni da joj se ukine, ali:

- Iskrena moram biti to je primetno kod nas, odmah te otpisuju, nema neke podrške, ali nisam na računala na tu podršku, znala sam šta treba da radim, na koji način da se spremam i ostanem vitalna, s tim što, naravno, postojala je ta neizvesnost, to je nešto što se meni prvi put dešava i on (sin Andrija, prim.aut) je prioritet i od momenta kad smo saznali da on postoji u mom stomaku i da je živ, on je prioritet i onda smo u skladu sa situacijom radili, ali ispostavilo se da je sve bilo u redu i kako treba, pa sam mogla da budem aktivna i da treniram i da se borim da ostanem u formi i da se vratim što pre - ispričala je Milica u emisiji “24sedam sa Marom”.

Kao Spartanka, Milica se u kajak vratila samo dve nedelje posle porođaja. Na prvo takmičenje krenula je kada je njen sin Andrija imao tri meseca, a ona dojila. 

Nas žene nakon porođaja uglavnom najviše muči da li ćemo uspeti da povratimo kilažu koju smo imale pre trudnoće, međutim, mnogo je važnija briga o mentalnom zdravlju. Možda ćemo u ogledalu videti istu osobu sa istim brojem kilograma, ali u glavi je mnogo pitanja - da li možemo sve što smo i ranije mogle?

Po povratku u sport i na takmičenja, Mici se suočava sa činjenicom da je u lošijoj kondiciji od svih drugih takmičarki, čak i od onih od kojih je bila mnogo superiornija pre porođaja. Prihvata tu činjenicu, ne očajava, nego trenira još više i ubrzo, rezultati stižu.

Kada su je svi otpisali, kada se očekivalo da mama koja se vratila sa porodiljskog više ništa značajno ne može da uradi u sportu, ova kajakašica je pokazala da je zapravo jača nego ikad, ne samo u bicepsima, nego i u glavi!

- Puno sam opuštenija jer znam da ništa nije smak sveta, šta god da se dogodi, ja idem kući, tu me čeka Andrija i njemu je svejedno da li je mama prva, petnaesta, pedeseta koja god, za njega sam glavna i najbolja, ali što se tiče fizičkih promena, sve je to normalno što prati trudnoću i sve, ali i tu ojačamo u glavi, prosto znamo da ne može ništa preko noći, treba biti uporan i istrajan, a sve ostalo dođe samo po sebi - ispričala je voditeljki Mariji Atanasković.

Sa nedavno održanih Evropskih igara u Poljskoj, Milica se vratila sa čak dve medalje, srebrnom (K1-200) i bronzanom (K1-500). Krajem ovog meseca čeka je Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, poželimo joj sreću!

Kako izgleda Miličin trening, da li je izazovno kad je muž trener, a sin “nadzorni organ” iz susednog čamca i kakve smešne situacije može da prouzrokuje promena prezimena profesionalne sportistkinje, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike