Drugi talas oluje "Danijel" danas će pogoditi Grčku, a svi se pitaju da li će doći i u Srbiju?! Meteorolog objasnio šta da očekujemo

07.09.2023

12:07

0

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će nova oluja biti manjeg intenziteta nego prethodnih dana

Drugi talas oluje "Danijel" danas će pogoditi Grčku, a svi se pitaju da li će doći i u Srbiju?! Meteorolog objasnio šta da očekujemo
Posledice oluje u Grčkoj - Copyright AP Photo/Thodoris Nikolaou

Oluja "Danijel" već tri dana razara Grčku i pričinila je veliku materijalnu štetu, dok se nekoliko ljudi vodi kao nestalo, a na desetine naših građana je zarobljeno u letovalištima zbog poplava.

Međutim, drugi talas oluje se očekuje danas i zahvatiće Pelion, istočni deo Magnezije, istočnu Larisu od Agiokamposa i južnije, Sporade i severnu Eviju. 

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će nova oluja biti manjeg intenziteta nego prethodnih dana.

- Možda još danas između Soluna i Larise bude pljuskova, ali dosta manjeg intenziteta. Ovaj ciklon se premešta na jug, na poziciji juga Italije i tu će usloviti pljuskove i grmljavine. Narednih dan, dva će slabiti polako i kretaće se ka Libiji. Mogu se tamo očekivati pljuskovi, a postoji šansa da zahvati i deo Egipta. Ja mislim da će se ciklon do subote potpuno ugasiti - kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Na sreću, on prognozira da se ciklon neće prebaciti u naše područje.

- Neće doći do nas u Srbiji. Eventualno može preko Makedonije i Albanije ciklon da stigne do Crne Gore. To se odnosi na deo između Bara i Ulcinja gde su moguće padavine, a već gore severnije ka Boki, vetar se neće, kao ni padavine, primetiti - rekao je Todorović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike