Srbin iz Rovinja doživeo šok na hrvatskom primorju: Zakasnio je 15 minuta, a kada se vratio imao je šta da vidi

14.08.2023

13:45

0

Zbog 15 minuta kašnjenja našem turisti u Rovinju blokirali su točak na kolima i morao je da čeka satima parking servis kako bi platio kaznu i ponovo mogao da vozi

Srbin iz Rovinja doživeo šok na hrvatskom primorju: Zakasnio je 15 minuta, a kada se vratio imao je šta da vidi
Parking kandža - Copyright Profimedia

Jednom našem turisti iz Beograda desila se neprijatna situacija ovog leta na hrvatskom primorju. Iako puno putuje, kaže da nigde u svetu nije video ovako stroge mere kada se radi o parkiranju.

- Stigli smo porodično u Rovinj, gde inače dolazimo često, ali nisam očekivao ovakvu situaciju iako dosta dobro poznajem grad i propise. Naime, parkirao sam auto u zoniranom delu grada, u Zoni 3, ali sam zakasnio s plaćanjem 15 minuta. Otišao sam samo do apartmana da ostavim stvari i da proučim napisano na tabli, pa da platim, svakako nisam hteo da izbegnem plaćanje, ali... - priča nam M. T. (40) za Telegraf.

Kada se vratio, imao je šta i da vidi: kandžu zakačenu za kola, tačnije za točak.

- Za moj pojam, ovo je vrlo stroga mera. Ako ne platiš parking u roku od 15 minuta, dolazi komunalna i stavlja kandže, kao i nalepnicu na šoferku koja se jedva skida. Naravno, niti možeš niti smeš da voziš, dok ne platiš kaznu, koja je u iznosu dnevne karte parkiranja - dodaje on.

- Iskreno, nisam mislio da će tako brzo da reaguju. Preseo mi je odmor zbog tih 15 evra koliko je dnevna karta, posebno što sam bio sa decom, a morao da čekam komunalnu sat vremena: da dođu, skinu kandžu, napišu kaznu - zaključuje M. T. (40).

Prema njegovom mišljenju, apsurdno je stavljati kandže na kola, zbog 15 evra, posebno ako je nekome auto hitno potreban, a ima turista sa svih strana sveta koji se ne snalaze tako dobro kao naši u Hrvatskoj i regionu.

- Verujem da strancima, takođe, treba neko vreme da prouče tablu na kojoj sve piše, kako se plaća parking i ostalo - dodaje on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike