Beograđaninu oduzete tablice u Grčkoj zbog jedne sitnice: "Deset godina dolazim ovde, nikad mi se nije desilo!"

28.07.2023

22:00

0

Srpski turista, bio je šokiran kada je, parkiravši kao i svake godine na uobičajenom mestu, zatekao svoj automobil bez registarskih tablica

Beograđaninu oduzete tablice u Grčkoj zbog jedne sitnice: "Deset godina dolazim ovde, nikad mi se nije desilo!"
Copyright Profimedia

Priča Beograđanina koji je na letovanju u grčkom mestu Agios Nikolaos na Sitoniji doživeo neprijatnost zbog parkiranja postala je predmet pažnje i pokrenula pitanja o pravilima u Grčkoj.

Srpski turista, koji već deset godina letuje u ovom mestu, bio je šokiran kada je, parkiravši kao i svake godine na uobičajenom mestu, zatekao svoj automobil bez registarskih tablica. Kako je objasnio, u policiji je saznao da je parkirao na mestu gde nije dozvoljeno i gde policija nije mogla normalno da prolazi.

Profimedia
 

Beograđanin tvrdi da je ostavio dovoljno prostora za saobraćaj, ali je dobio kaznu.

Ovaj incident nije samo stvar novčane kazne, već je Beograđanin izgubio dva sata u procedurama, što mu je propalo letovanje, a posebno ga je pogodilo što se sve desilo na rođendan njegove ćerke.

Uz 20 evra i izjavu dobijate tablice natrag

Srećom, kazna je bila svega 20 evra, ali je po dolasku u poštu naišao na novi problem.

Profimedia
 

"Ispostavilo se da pošta ne radi, pa sam morao da vozim 20 kilometara dalje u Nikiti, pa da se vraćam u policijsku stanicu. Tamo sam morao da popunjavam upitnik. Inače u Grčkoj, tablice se vraćaju tek nakon 20 dana od momenta plaćanja kazne, pa sam morao da dam izjavu da danas krećem za Srbiju da bi mi ih vratili po hitnom postupku", pojašnjava on.

Ova situacija je izazvala zabrinutost i postavila pitanje zašto su grčka kola koja su bila parkirana na istom mestu bila pošteđena, dok su turistima tablice skinute. Ovakvi incidenti podstiču potrebu za boljim razumevanjem pravila i njihovim doslednim sprovođenjem kako bi se turistima pružilo pozitivno iskustvo tokom letovanja u Grčkoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike