Za vikend se pale dva meteo alarma! Vraćaju se vrućine, poznato gde će padati kiša

28.07.2023

17:15

0

Građanima je preporučeno da budu oprezni i izbegavaju direktno izlaganje suncu u najtoplijem delu dana

Za vikend se pale dva meteo alarma! Vraćaju se vrućine, poznato gde će padati kiša
Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic/M.M.

Nakon hladnih i olujnih dana koji su obeležili početak nedelje, Srbija se sprema za neočekivani preokret vremenskih prilika. Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na nagli porast temperatura tokom vikenda, sa maksimalnim vrednostima koje će dosegnuti čak do 35 stepeni Celzijusa.

Za subotu se očekuje sunčano vreme, ali sa žutim meteo alarmom upaljenim zbog visokih temperatura.

Građanima je preporučeno da budu oprezni i izbegavaju direktno izlaganje suncu u najtoplijem delu dana. Planiranje aktivnosti na otvorenom zahteva posebnu pažnju, jer je mogućnost toplotnog udara prisutna.

Tanjug/Zoran Žestić
 

Međutim, nedelja donosi novo iznenađenje sa promenljivom oblačnošću i mogućim lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Posebno će biti pogođeni severni delovi zemlje, dok će jug ostati suv i neizmerno topao.

Na teritoriji Bačke, Banata i Srema, prognozira se kombinacija kiše, grmljavine i nezapamćeno visokih temperatura. Ovakvi vremenski obrti nisu uobičajeni, stoga RHMZ apeluje na građane da budu obazrivi i prilagode svoje aktivnosti trenutnim uslovima.

Vreme narednih dana

Vremenska prognoza za Srbiju i Beograd nudi pregled očekivanih vremenskih prilika za subotu, nedelju, i naredne dane:

Tanjug/Zoran Žestić
 

Subota:

U Srbiji: Pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar će biti slab, promenljivog smera. Jutarnje temperature će se kretati od 10°C na jugu do 20°C na severu. Maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 30 do 34°C.
U Beogradu: Takođe pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura će iznositi 20°C, dok će maksimalna dnevna temperatura biti 32°C.

Nedelja:

U Srbiji: Očekuje se sunčano i toplo vreme. Maksimalne temperature će se kretati od 31 do 35°C. Posle podne, u severnim i zapadnim predelima, a krajem dana i tokom noći i u ostalim krajevima zemlje, očekuje se naoblačenje, uz moguće pojave pljuskova i grmljavine.
U Beogradu: Biće sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom do 33°C. Krajem dana i tokom noći, očekuje se naoblačenje s mogućim pljuskovima i grmljavinom.

Ponedeljak:

U Srbiji: Očekuje se promenljivo oblačno i svežije vreme.
U Beogradu: Biće promenljivo oblačno i svežije.

Od utorka:

U Srbiji: Sunčano i toplo. Maksimalne temperature u većini predela biće oko 30°C.
U Beogradu: Takođe sunčano i toplo, s maksimalnom temperaturom od oko 30°C.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike