Srpskoj porodici nestao pas u Grčkoj a pojavio se u Somboru: Kikijeva vlasnica otkrila nam detalje agonije na mučnom letovanju

28.07.2023

20:01

0

Vlasnici psa apelovali su putem mreža da im se javi ako ga neko vidi, tražili, lepili plakate, išli od plaže do plaže, odlagali povratak u Srbiju a onda morali da krenu nazad

Srpskoj porodici nestao pas u Grčkoj a pojavio se u Somboru: Kikijeva vlasnica otkrila nam detalje agonije na mučnom letovanju
Copyright Printscreen/Facebook/ivana mitic

Prava drama odigrala se na letovanju jedne porodice iz Srbije u Grčkoj, kada im je nestao pas Kiki, umiljati maltezer, član njihove porodice.

Apelovali su putem mreža da im se javi ako ga neko vidi, tražili, lepili plakate, išli od plaže do plaže, zalazili i u najzabačenije ulice, "prevrtali" svaki kamen, granu, odlagali povratak u Srbiju iz dana u dan... a onda, slomljenog srca, morali da krenu.

Bez Kikija.

I dok su tugovali za svojim krznenim članom porodice, desilo se ono što bi moglo da se nazove "filmskim obrtom".

Kiki se pojavio i to u Somboru!

Kako?

Tako što su ga u Grčkoj našli "pošteni nalazači", preveli (niko ne zna kako bez papira) preko četiri granična prelaza i u Somboru kod veterinara pokušali da ga čipuju na svoje ime, kako bi ga "preveli dalje preko granice, u zemlju gde žive".

Printscreen/Facebook/ivana mitic
 

Ali, vratimo se nekoliko dana unazad i krenimo ispočetka sa ovom pričom koju je sa nama podelila Ivana, vlasnica ovog umiljatog psića.

- Kiki je sam odšetao kroz otvorenu kapiju dvorišta našeg smeštaja. Mi smo minut kasnije krenuli za njim i nigde ga nije bilo. Odmah smo se dali u potragu – ćerka, sin, muž i ja. On nama nije "tek samo ljubimac", on je član porodice! Bili smo van sebe. Tražili smo svaku ulicu, dvorište... Gde čujemo da laje neki pas, kucali smo na vrata i sporazumevali se sa domaćinima. Objašnjavali da je naša kuca nestala i da je tražimo svuda. Nailazili smo na razumevanje, ali Kikija nije bilo – rekla je Ivana za portal 24sedam.rs.

Nestanak je uredno prijavljen policiji i veterinaru u Nea Mudanji, pozvana odmah i veterinara u Nišu kako bi prijavili, ukoliko neko u Srbiji očita njegov čip, da se zna da je to pas kog traže, apelovali su preko društvenih mreža i grupa o Grčkoj...ništa ova porodica nije prepustila slučaju.

Kiki je morao biti pronađen jer, kako odustati od nestalog člana porodice?

- Kako su se naši apeli na mrežama širili, javila mi se i jedna žena iz Srbije koja živi u Grčkoj. Bila je tih dana moj savetnik, prevodilac, pomoćnik oko svega što sam radila. Pomogla mi je da ispišem i prevedem na grčki letke koje smo posle lepili. Dan za danom, odlagali smo povratak u Srbiju. Plakali smo, kako da "odustanemo" od našeg Kikija i vratimo se bez njega – priča nam ona.

Ipak, uz sva odlaganja, morali su u subotu uveče da krenu u Srbiju. Sa osećajem neopisive tuge krenuli su, ali od potrage nisu odustajali.

Po povratku u Srbiju, Ivana kaže da otišla u Veterinarsku inspekciji u Nišu, kako procedura nalaže.

A, onda "filmski preokret".

Propušten poziv baš dok su bili u Veterinarskoj inspekciji...nekoliko minuta kasnije, porodica saznaje – Kiki je u Somboru!

Printscreen/Facebook/Flogita
 

 

- Pozvao me je veterinar, da obavesti kako je na čitanje čipa došla porodica sa našim Kikijem (što su podaci u sistemu pokazali). Meni je telefon u trenutku poziva bio utišan, kada smo se par minuta kasnije čuli, samo sam saznala ove detalje i da je porodica koja ga je dovela otišla – priča Ivana.

Porodica koja ga je dovela na čitanje čipa rekla je kako žele da ga vakcinišu, čipuju na svoje ime i povedu inostranstvo, gde žive.

Veterinar je, skeniranjem, ustanovio da je Kiki vlasnički pas jer je očitao Ivanine podatke i tu je pokušaj ove prevare otkriven.

Prema njenim rečima, porodica se kasnije „vadila“ pričom kako su otišli od veterinara da bi se njihova deca pozdravila sa psom, svakakve nelogične razloge navodili, ali Ivani i njenim ukućanima to više nije bilo bitno.

Jedino ih je zanimalo kada će ponovo zagrliti Kikija.

- Morali smo da ispoštujemo proceduru, prijavljeno je u MUP Niš, dalje smo se povezali sa inspektorima u Somboru, gde smo krenuli u roku od pola sata. Do tada nas je umirivao telefonom inspektor koji je preuzeo našeg Kikija i čuvao do dolaska – uzbuđeno nam govori Ivana, privodeći kraju priču  koja je počela sa najvećim strahom, a završila se najvećom radošću.

Dalje, kaže, neće preduzimati ništa. Ono što je njima najbitnije je da je njihov član porodice ponovo sa njima.

Na kraju, kaže nam da ne može, a da se ne zahvali divnim ljudima koji su joj u ovih nekoliko dana agonije pomogli.

- Od inspektora u Somboru, mom Nišu, našoj predivnoj zemljakinji koja mi je pomagala oko grčkog jezika, potrage, našeg prijatelja Duška iz Flogite, koji nije odustajao zajedno sa nama, svim divnim ljudima preko društvenih mreža koji su se uključili, slali reči podrške...volela bih da se jednim malim znakom pažnje zahvalim svima koji su bili uz nas – poručila je Ivana na kraju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike