Brzina vetra može dostići i oko 100 km/h! RHMZ dao novo hitno upozorenje, oluja ide ka ovim delovima Srbije

22.07.2023

21:00

0

U narednih sat vremena, intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i gradom predviđaju se na području Šumadije, Pomoravlјa i Braničevskog okruga

Brzina vetra može dostići i oko 100 km/h! RHMZ dao novo hitno upozorenje, oluja ide ka ovim delovima Srbije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je novo hitno upozorenje na nevreme koje se očekuje na tri područja u Srbiji.

U narednih sat vremena, intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i gradom predviđaju se na području Šumadije, Pomoravlјa i Braničevskog okruga, sa tendencijom premeštanja ka istoku.

24sedam
 

Kako je najavljeno iz RHMZ-a, tokom večeri se novo grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije, Bosne i Hercegovine i dolinom Save, u pretežno zapadnoj struji, premestiće ka zapadu Srbije.

Nakon 20 sati se očekuju intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom na području Bačke, Srema i zapadne Srbije. Brzina vetra može dostići i oko 100 km/h, što može prouzrokovati značajnu materijalnu štetu, ugroziti bezbednost ljudi, životinja i imovine.

Ranije upozorenje meteorologa na superćelijsku oluju koja već nekoliko dana pravi haos u Srbiji, pokazalo se kao tačno, jer se ponovo očekuju problemi večeras.

Nevreme će prvo pogoditi zapadne i centralne delove Srbije.

RINA
 

Krupan grad i olujni udari vetra već su danas naneli veliku štetu u opštinama širom Srbije. Tokom sinoćnog nevremena u Novom Sadu poginulo je dete, nastradala žena u Kovačici nakon udara groma, život izgubio muškarac u Bačkoj Palanci.

žTokom olujnog nevremena spaseno 10 osoba. Vanredna situacija na snazi u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Šidu, Rumi, Irigu i Sečnju.

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike