Patrijarh Porfirije ima poruku za roditelje i đake prvake (VIDEO)

29.08.2021

05:40 >> 09:06

0

Patrijarh Porfirije je u poruci na svom Instagramu čestitao deci polazak u prvi razred osnovne škole i poslao nporuku roditeljima

Patrijarh Porfirije ima poruku za roditelje i đake prvake (VIDEO)
Copyright Patrijarh Porfirije, TV Hram printscreen

Patrojarh Porfoirije koji je od nedavno aktoivan na društvenim mrežam je putem Instagrama poslao poruku rotieljima i deci koja polaze u prvi razred.

Delim radost sa roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole i s očinskom ljubavlju pozivam da za njih izaberu veronauku – rekao je Porfirije u video poruci.

Pročitajte još

Patrijarh Porfirije je u poruci na svom Instagramu čestitao deci polazak u prvi razred osnovne škole, a njihovim roditeljima uputio ove reči:

– Dragi roditelji i đaci prvaci, ovih dana se navršava 20 godina otkako je u škole u Republici Srbiji ponovo uvedena verska nastava. Želim da ukažem na to koliko je verska nastava važna za uzrastanje mladih u zdrave, moralne ličnosti, koje neguju i čuvaju svoj identitet, ali poštuju identitet i opredeljenje drugih, u ličnosti koje imaju osećaj odgovornosti prema porodici i široj zajednici, naposletku, koje imaju saosećanje za druge, a to je osobina koja nam u poslednje vreme sve više nedostaje.

 

– Stoga čestitam i delim radost sa roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole i s očinskom ljubavlju pozivam da za njih izaberu veronauku, pre svega zbog toga da bi izrasli u dobre ljude, da bi poštovali i voleli i svoj narod i sve druge koji žive sa nama – kazao je patrijarh Porfirije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike